Go back

W-B gaat onderuit met kleinste verschil tegen Eupen

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren heeft geen geschiedenis kunnen schrijven. Het verloor zonet met 0-1 van KAS Eupen na een matige partij.

Het was mistig op de Freethiel, op en naast het veld. Waasland-Beveren slaagde er in het openingshalfuur niet in een kans te creëren. Het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen na een kopbaldoelpunt van Koch. W-B reageerde meteen, maar doelman De Wolf bracht goed redding op de kopbal van Kobayashi. W-B probeerde, maar de voorzetten van de flankaanvallers belandden in het niets. Kobayashi was bedrijvig en probeerde het van ver, maar ook zijn schot miste alle richting. Rusten bij 0-1.

Na de pauze was er meer strijd, maar niet meer kwaliteit. De grootste kans van de partij konden we net voor het halfuur noteren. Jur Schryvers glipte door de defensie na een goede combinatie, maar zijn doelpoging verdween opnieuw in de handen van De Wolf. Een bedrijvige Aboubakary Koita kwam tussen de lijnen en creëerde dreiging voor W-B. Zijn eerste schot ging echter pijnlijk de mist in. Veel goede wil opnieuw in de Beverse rangen, maar buiten twee fases die op handspel leken viel er geen gevaar te noteren. W-B delft het onderspit na een matige partij.

Bekijk hier het wedstrijdverslag: