Go back

W-B sluit winterstage af met gelijkspel in Pinatar

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft haar winterstage afgesloten met een oefenwedstrijd tegen het Nederlandse Sparta Rotterdam. Het werd zonet 2-2 in de Pinatar Arena. De doelpunten werden gescoord door Stefan Milosevic en Yuki Kobayashi.

Geel-blauw begon het felst aan de partij. Na amper vijf minuten klom W-B reeds op voorsprong. Aboubakary Koita zette een goede actie in op rechts. Milosevic dook goed naar de eerste paal en tikte de openingstreffer tegen de touwen: 1-0. Na negen minuten toonde Kobayashi zich voor het eerst. Hij trapte een vrije trap hard in de handen van de doelman, die er de nodige moeite mee kende. De Nederlanders uit Rotterdam knokten zich in de partij en scoorden vrijwel meteen op hoekschop: 1-1. Veel kansen volgden er niet voor de rust, al was Jur Schryvers er nog dichtbij met een kopbal. Aan de overkant pakte Lucas Pirard nog uit met een goede beenveeg na een poging van Joosten. Toen iedereen dacht aan de koffie, maakte Kobayashi iedereen opnieuw wakker. De Japanner haalde vanop een twintigtal meter uit met een harde knal in het kruis en zette de voorsprong op het bord: 2-1.

Na de rust kwamen er tien nieuwe namen op het veld. Enkel Andrija Vukcevic, die Foulon kwam vervangen, bleef tussen de lijnen staan. Het tempo verdween uit de partij en veel middenveldvoetbal was het gevolg. We zagen wel de gelijkmaker van de Nederlanders in minuut 79. Verdiend is dat niet echt te noemen, maar een gelijkspel is wel de juiste weergave van de partij.

Positieve noot: Tuur Dierckx speelde, in overleg met de medische staf, zijn eerste minuten na de blessure en ondervond geen hinder.

De blessure van Daam Foulon valt mee, zijn vervanging was eerder uit voorzorg. De volgende trainingsweek komt niet in het gedrang.

Opstelling eerste helft: Pirard, Wiegel, Vukotic, Caufriez, Foulon (19′ Vukcevic), Bizimana, Schryvers, Kobayashi, Koita, Milosevic, Badibanga

Opstelling tweede helft: Gabriël, Verreth, Moren, Gamboa, Vukcevic, Piotrowski, Jubitana, Heymans (75′ Van De Wiel-Novinchanova), Dierckx (70′ Dhauholou), Sula, Agyepong (75′ Emmers)

Waasland-Beveren - Sparta Rotterdam