Go back

W-B wint van KVO en klimt in het klassement!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Geel-blauw heeft de belangrijke wedstrijd tegen KV Oostende kunnen winnen. Beveren won in de Versluys Arena met het kleinste verschil. Stefan Milosevic scoort nu drie competitiewedstrijden op rij!

Waasland-Beveren maakte meteen de goede intenties duidelijk. Yuki Kobayashi zag een gaatje en trapte meteen op doel. Zijn schot ging niet gek ver naast de kooi van de doelman. Geel-blauw ging verder op dat elan en zag na drie minuten meteen de bal tegen de netten gaan. Beni Badibanga zette Stefan Milosevic met een knappe steekpass voor de doelman. De spits twijfelde niet en knalde de bal tegen de touwen. W-B liet de druk wat zakken, maar grote kansen voor de thuisploeg kwamen er niet. Op het kwartier kreeg Milosevic een vergelijkbare schietkans, maar uit een scherpere hoek. Hij trapte vol, maar zijn schot ging over en naast. Op het halfuur was er de eerste noemenswaardige kans van Oostende. Sylla trapte echter naast de bal, waardoor Beveren goed weg kwam. Rusten bij een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft ging KVO duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Toch was het W-B dat probeerde gebruik te maken van de gaten. Kobayashi zag Wiegel tot tweemaal toe goed vrijlopen, speelde hem ook goed aan, maar de KVO-defensie kon de bal deviƫren. Aan de overkant kon Oostende netten laten trillen, maar dat gebeurde vanuit buitenspelpositie. Zowel de lijnrechter als de VAR bevestigden dit. Kobayashi, hij strooide meermaals met knappe passes, speelde ook Aboubakary Koita goed aan in de diepte. Die poogde Faes te dribbelen, maar de verdediger trok uiteindelijk aan het langste eind. Met nog een kwartier op de klok trapte Sakala een bal in de drop. Die bal leek er in te gaan, iedereen met een geel-blauw hart hield de adem in, maar haalde opgelucht adem toen de bal voorlangs ging. Het bleef bibberen tot het einde, maar Lucas Pirard en een sterke defensie hielden de netten schoon. W-B wint zo met het kleinste verschil op het veld van Oostende en klimt naar een gedeelde dertiende plaats.

Bekijk hier het wedstrijdverslag: