Go back

W-B wint oefenpot tegen RAFC

Tekst : Valy Van de Merlen - Foto: Jenthe Van Moere

Vanmiddag werd op de Freethiel een oefenwedstrijd afgewerkt achter gesloten deuren tegen Royal Antwerp FC. De spelers die niet aan de aftrap verschenen tegen KAS Eupen kregen de kans om wedstrijdritme op te doen tegen een selectie van The Great Old. Het werd 3-2. Alle doelpunten werd voor rust gemaakt. Voor de thuisploeg scoorden Alexis Gamboa, Xian Emmers en Tuur Dierckx, voor Antwerp scoorde Mirallas beide doelpunten. In de tweede helft werd er dus niet meer gescoord.

De wedstrijd begon goed voor geel-blauw. Na amper vier minuten mocht Matthias Verreth een vrije trap nemen vanop zo’n 20 meter. Zijn knal spatte uiteen op de deklat. Alexis Gamboa was echter goed gevolgd en kopte naast Teunkens de 1-0 tegen de touwen. Teunckens voorkwam enkele minuten later de dubbele voorsprong via Din Sula. Aan de overkant was het wel raak. Mirallas werd op zijn linkerflank alleen voor doel gezet. Zijn stifter vloog over Nordin Jackers in de verste hoek binnen, 1-1.

Antwerp, dat met een vrij stevig elftal tussen de lijnen kwam, bleef dreigen via hun linkerflank, met voornamelijk Juklerod en Mirallas in een hoofdrol. Op het kwartier testte Mirallas nogmaals de vuisten van Jackers. Tien minuten later was het opnieuw prijs voor de rood-witten. Mirallas zette Amara Baby oog in oog met Jackers, die het schot van de Senegalees nog kon afweren. De bal belandde tot bij de ex-Rode Duivel die met een nieuwe stiftbal de 1-2 op het bord zette. Mirallas bleef de gevaarlijkste man bij The Great Old. Met een knappe actie en kapbeweging zette hij zichzelf in schietpositie. Nordin Jackers bewees opnieuw waarom hij een goeie doelman is.

Tijd aan onze jongens om zich terug in de wedstrijd te knokken. En dat deden ze ook. Emmers werd allen voor doel gezet. Onze Inter-huurling omspeelde vlot de Antwerpse goalie en kon zo de bal simpel in het lege doel leggen, 2-2. Vijf minuten later kwam W-B zelfs op voorsprong. Dierckx kreeg pardoes de bal voor de voeten gespeeld, in de zestien van de bezoekers. Hij twijfelde niet en borstelde de bal mooi in de rechtse winkelhaak, 3-2. Meteen ook de ruststand.

De tweede helft werd, mede door de vele wissels, minder aangenaam om volgen. Geel-blauw kon echter af en toe nog dreigen via Sula en Dierckx. Telkens stond de ingevallen doelman Davor Matijas goed opgesteld. Ook een schot van Agyepong kon de nieuwe Antwerpse doelman niet in verlegenheid brengen. Antwerp op hun beurt speelde een magere tweede helft. Enkel Benson kon een kwartier voor affluiten nog op doel besluiten ter hoogte van het penaltypunt. Jackers kon vrij gemakkelijk met de voeten de bal uit het Beverse doel houden. Het bleef zo 3-2 op de Freethiel. Een oefenpot waar we op aanvallend gebied zeker onze stempel mochten drukken.

Zondag volgt alweer een nieuwe wedstrijd in de Jupiler Pro League. Dan trekken we naar het Regenboogstadion voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem.

Opstelling W-B: Jackers, Moren (46′ Knollenburg), Jubitana, Heymans, Gamboa, Piotrowski (80′ De Mey), Emmers, Verreth, Agyepong (80′ Ben Omar), Dierckx (66′ Opoku) en Sula.
Opstelling RAFC: Teunckens (46′ Matijas), Seck, Juklerod, Lamkel Ze (46′ Haroun), Ava Dongo, Baby (58′ Benson), Quirynen (46′ Kakudji), Coopman (74′ Van Landeghem), Miyoshi (64′ Nsimba), Mirallas en Gano (46′ Geeraerts).