Go back

Waasland-Beveren – KAS Eupen (25/01): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren krijgt morgenavond het bezoek van KAS Eupen. De wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt op de Freethiel. Scheidsrechter Frederik Geldhof is aangeduid om de wedstrijd te leiden, Nathan Verboomen assisteert vanuit het VAR-busje.

KAS Eupen

Waasland-Beveren en KAS Eupen delen de dertiende stek in het klassement. Beide elftallen verzamelden twintig punten dit seizoen. Met de hete adem van KV Oostende (18 punten) en Cercle Brugge (11 punten) in de nek, wordt het belang van deze partij onderstreept. De Panda’s hielden afgelopen weekend een punt thuis tegen revelatie Sporting Charleroi. Nieuwkomer Knowledge Musonda scoorde voor de Oostkantonners. De laatste overwinning haalde Eupen op speeldag achttien tegen rechtstreekse concurrent KV Oostende.

Waasland-Beveren

Geel-blauw kan geschiedenis schrijven zaterdagavond. Na overwinningen tegen Standard de Li├Ęge, STVV en KV Oostende deed Waasland-Beveren al een heel goede zaak in de strijd om het behoud. Twaalf op twaalf lukte W-B nog niet op het hoogste niveau. Het is een unieke kans voor Beveren om de laatste twijfels weg te spelen en naar boven te beginnen kijken. Indien W-Beveren de overwinning naar zich toe trekt, kan het zelfs over KV Kortrijk klimmen naar de twaalfde stek. De West-Vlamingen ontvangen zondagavond Club Brugge in het Guldensporenstadion.

Teamnieuws

Daam Foulon ondervindt nog te veel hinder van de kuit en kan nog geen aanspraak maken op een selectie. Olivier Dhauholou werd deze week geopereerd en begint zijn revalidatie.

Selectie