Go back

Club Brugge – Waasland-Beveren (15/02/2020): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgen in de vooravond naar het Jan Breydelstadion. De aftrap van de wedstrijd tegen leider Club Brugge is voorzien om 18.00 uur. Scheidsrechter Nathan Verboomen zal de wedstrijd in goede banen trachten te leiden. Hij krijgt daarvoor assistentie van VAR Jan Boterberg.

Club Brugge

Met negen punten voorsprong op eerste achtervolger AA Gent is Club Brugge de autoritaire leider in de Jupiler Pro League. De Bruggelingen verloren dit seizoen nog maar één keer, op het veld van R. Antwerp FC. Het telt reeds 58 punten. Met Siebe Schrijvers, Philippe Clement, Johan Van Rumst en Jonas Ivens is het een leuk weerzien met enkele ex-WB’ers.

Waasland-Beveren

Waasland-Beveren verloor afgelopen woensdag de inhaalwedstrijd tegen KV Kortrijk met 1-2. Een gemiste kans om de voorsprong op Cercle Brugge te vergroten en opnieuw over KV Oostende te wippen. Het doel blijft echter hetzelfde: trachten om deze komende vijf finales tot een goed einde te brengen. De wedstrijd tegen de leider is een moeilijke, maar geen onmogelijke kans.

Teamnieuws

Arnauld Mercier recupereert Lucas Pirard en Aboubakary Koita in de groep. Beide spelers zijn verlost van hun blessure en maken deel uit van de selectie. Enkel Olivier Dhauholou zit nog op het blessurebankje.

Selectie