Go back

Jonge Leeuwen leggen ook Essevee over de knie

Tekst en foto: Martijn De Jonge

Daags na de zware nederlaag van de hoofdmacht, trokken ook onze beloften naar Zulte Waregem. Coach Geert Dirinck kreeg met Brent Gabriël, Daam Foulon, Alexis Gamboa, Vladi Van De Wiel, Denzel Jubitana, Xian Emmers en Daan Heymans een aanzienlijke versterking vanuit de A-kern.

Na amper drie minuten moest W-B al achtervolgen. Een vrije trap werd onhoudbaar voorbij Gabriël gekopt. Geel-blauw reageerde echter meteen. Kapitein Yassine Ben Omar leverde goed stoorwerk bij een verdediger en snoepte de bal af. Met een krul in de verste hoek zette hij Beveren op gelijke hoogte. Net voorbij het halfuur was er een knappe actie van Mauro Trari op de linkerflank. Hij passeerde vlot twee verdedigers, maar zijn schot werd geblokt waardoor de doelman er geen moeite mee had. Nog voor de rust was er een scherpe actie met Heymans en Ben Omar, maar de doelman dook goed in de voeten van de geel-blauwe kapitein. Rusten bij een gelijke stand.

Na de rust was het eerste wapenfeit opnieuw eentje van W-B. Denzel Jubitana met de steal en pass naar de meegelopen Emmers, die legde de bal opnieuw achteruit naar Jubitana. De middenvelder twijfelde niet en hard goed naar doel, maar zijn poging ging net naast de paal. Een minuut later ging Foulon goed door op links, gaf de bal mee aan Trari en die zette goed voor naar Heymans. De gelegenheidsspits kopte goed, maar net over. Net voorbij het uur haalde Nikola Pejcic goed uit, maar hij trof de paal. De bal kwam in de voeten van Trari terecht die Ben Omar z’n tweede van de avond aanbood: 1-2. Waasland-Beveren bleef domineren. Het hield de bal goed bij en kon af en toe de neus aan het venster steken. Tien minuten voor tijd leverde dat een verdiende 1-3 op. Xian Emmers ging de rechterflank af, zag Daan Heymans vrijstaan en gaf hem zijn doelpunt op een dienblad aan. Heymans twijfelde niet en tikte binnen.

Onze Jonge Leeuwen blijven zo op een goed niveau acteren en blijven meedingen aan de kop van het klassement.

Opstelling W-B: Gabriël, Foulon (60’ Liessens), Gamboa, Knollenburg, Van De Wiel, Jubitana, Pejcic, Emmers, Trari (68’ Asomani), Heymans, Ben Omar (85’ Vanderveeren)