Go back

KV Mechelen – Waasland-Beveren (22/02/2020): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgenavond naar het AFAS Stadion. De wedstrijd tegen KV Mechelen wordt afgetrapt om 20.30 uur. Scheidsrechter Wim Smet is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. De VAR is scheidsrechter Bert Put.

KV Mechelen

KV Mechelen is goed op weg om een ticket voor Play-Off I binnen te halen. De Kakkers staan op een zevende stek in het klassement met slechts één puntje minder dan KRC Genk. Vorige week versloeg de ploeg van Wouter Vrancken RSC Anderlecht met 2-0. De week ervoor ging het wel met 3-2 onderuit op bezoek bij Cercle Brugge. Door hun goede resultaat tegen Anderlecht en de negatieve uitslagen voor rechtstreekse concurrenten kreeg de POI-ambitie geen deuk.

Waasland-Beveren

Het is van speeldag 22 geleden dat Waasland-Beveren punten heeft geraapt. Na de negen op negen is W-B compleet puntenloos achtergebleven. Tijd voor verandering! Afgelopen weekend was geel-blauw op een zucht van een stunt. Het was pas diep in blessuretijd dat leider Club Brugge over W-B kon gaan en de drie punten thuis kon houden. Beveren voelt de hete adem van Cercle Brugge in de nek en moet enkel en alleen naar zichzelf kijken. Punten pakken is de boodschap!

Teamnieuws

Op Olivier Dhauholou na is de ziekenboeg van W-B volledig leeg, wat ons veel plezier doet uiteraard. Arnauld Mercier kan echter niet rekenen op Thomas Agyepong. Hij zit een schorsingsdag uit na zijn omstreden dubbele boeking afgelopen zaterdag. Piotrowski werd onwel vandaag en wordt uit de selectie gelaten.

Selectie