Go back

In memoriam: Barry Hulshoff

Tekst en afbeelding: Valy Van de Merlen

Gisteren bereikte ons het trieste nieuws van het overlijden van Barry Hulshoff. Hij overleed zondag 16 februari op 73-jarige leeftijd.

Als centrale verdediger maakte Hulshoff in de jaren ’70 furore bij het grote Ajax. Na zijn carrière als profspeler werd Hulshoff coach bij enkele Belgische clubs, waaronder bij SK Beveren tijdens het seizoen 95-96. René Desaeyere begon dat seizoen als hoofdcoach. Hulshoff zelf nam het trainerschap echter over van Dimitri Davidovic dat in zes wedstrijden amper één schamel punt kon sprokkelen. Barry Hulshoff bracht vernieuwend, aanvallend voetbal en liet onder andere David Van Hoyweghen proeven van het voetbal in eerste klasse. In negen wedstrijden kon hij twee keer winnen en twee keer gelijkspelen. Helaas was dit niet genoeg om de scheve situatie alsnog recht te trekken. SK Beveren degradeerde samen met SV Waregem naar tweede klasse. Het verblijf in tweede klasse was echter van korte duur. Amper één seizoen later bracht Paul Theunis SK Beveren terug naar eerste.

We wensen de familie van Barry, vrienden en kennissen veel sterkte in deze moeilijke periode. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.