Go back

Sterke Jonge Leeuwen halen uit tegen Club Brugge en bekeren verder

tekst en foto: Martijn De Jonge

Onze Jonge Leeuwen hebben op een spetterende manier Club Brugge opzij gezet. Waasland-Beveren won met 4-0!

Waasland-Beveren maakte meteen de intenties duidelijk en eiste de bal op. Een aanval voor het kwartier opgezet door Milan De Mey en Xian Emmers zorgde voor het eerste gevaar. Na wat geharrewar kwam de bal in de voeten van Vladi Van De Wiel. Hij aarzelde niet en trapte naar doel, maar de bal ging over en naast. Amper een minuut later was er opnieuw een knappe actie van geel-blauw. Deze keer werd Eric Asomani gevaarlijk. Zijn lage voorzet was goed, maar de inzet van Daan Heymans werd afgeblokt. Club Brugge reageerde via een hoekschop, maar de goed aangesneden bal werd door niemand geraakt. W-B nam opnieuw over. Yassin Ben Omar met een knappe individuele actie, maar zijn schot was te zwak om de doelman te verontrusten. Vlak voor het halfuur was het wel raak. Een scherpe hoekschop van Emmers werd door Davino Liessens goed naar doel gekopt. De doelman redde in eerste instantie, maar Nikola Pejcic was attent en duwde de 1-0 binnen. Beveren loste het gaspedaal niet. Een handvol minuten later werd Emmers goed diepgestoken door Heymans. Bezoeker De Buyser haalde Emmers onderuit. Vrije trap voor Beveren, rood voor de verdediger waren de logische gevolgen. Emmers ging zelf achter de bal staan, draaide de bal quasi perfect over de muur, maar zag zijn poging op de paal uiteen barsten. Net voor de rust kon Waasland-Beveren de voorsprong verdubbelen. De Mey duwde de bal tegen de netten na een rush van Ben Omar; 2-0!

Na de rust bleef W-B knallen! Het openingskwartier van het tweede deel leverde niet meteen doelkansen op, maar direct nadien gingen er twee in het bakkie. Emmers zette zich door op rechts, zag Yassin Ben Omar afhaken en speelde hem goed aan. De winger twijfelde niet en tikte het derde doelpunt van W-B binnen: 3-0. Meteen erna onderschepte De Mey een laterale pass van een Brugse verdediger. Hij zag de doelman ver uit z’n kooi staan en lobte hem perfect: 4-0. Daarnet bleef Beveren volwassen de bal bijhouden en kwam het niet in gevaar.

Een heel knappe prestatie van onze Jonge Leeuwen die de halve finale van de beker mogen spelen!

Opstelling W-B: Gabriël, Ben Omar, Asomani, Knollenburg, Heymans (81′ Trari), Van De Wiel, Pejcic, Liessens (85′ Oulad), De Smet, Emmers, De Mey

Opstelling Club Brugge: Lammens, Vervaque, Fuakala, Hautekiet, De Buyser, Blomme, Van Den Keybus, De Wolf, Ansu, Aelterman, Ochieng