Go back

W-B blijft met lege handen achter op de Freethiel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Geel-blauw heeft een eerste van drie finales niet kunnen winnen. Het verloor zonet met 0-3 van RSC Anderlecht. Waasland-Beveren speelde geen slechte partij, eiste het meeste balbezit, maar was te onmondig in de zone van de waarheid. De bezoekers waren vanavond razend efficiënt.

RSC Anderlecht eiste meteen de bal op de Freethiel, W-B stond goed en aasde op een tegenprik. De eerste doelkans was echter meteen raak. Vlap duwde de 0-1 naast Nordin Jackers tegen de touwen. Geel-blauw nam over. Op het kwartier volgde daar een eerste doelkans uit. Aboubakary Koita trapte naar doel, waar Van Crombrugge kon redden met de nodige moeite. Ook Thomas Agyepong probeerde het vanop afstand, maar de paars-witte doelman had er geen moeite mee. Op het halfuur moest Jackers zich tonen op een schot van Lokonga, maar dat deed hij goed. De bezoekers zagen W-B in de partij komen en maakten veel fouten. Geel-blauw deed te weinig met die vrije trappen. Op slag van rust nog een dot van een kans na een scrimmage voor doel, maar zowel Jakub Piotrowski, Agyepong en Jur Schryvers kregen de bal niet binnen. Rusten bij een minimale achterstand!

Yuki Kobayashi kwam na de pauze tussen de lijnen in de plaats van Alexis Gamboa. De Japanner eiste meteen veel de bal op. Nog voor het uur kon hij ook goed aanleggen. Van Crombrugge pakte uit met een goede safe. Vijf minuten later kon hij opnieuw aanleggen, deze keer werd zijn poging in hoekschop gedevieerd. W-B trok naar voren, maar het was opnieuw Anderlecht dat scoorde. Vlap maakte zijn tweede doelpunt van de avond. Geel-blauw zette alles op alles en bleef op zoek gaan naar een doelpunt, maar liep daarbij telkens op een Brusselse verdediger. In blessuretijd werd het nog 0-3 vanop de stip na een penaltyfout van Jackers.

Bekijk hier de samenvatting: