Go back

W-B gaat met de billen bloot in Mechelen

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

W-B heeft zonet met zware 4-0 cijfers verloren in Mechelen.

KV Mechelen greep Waasland-Beveren bij de keel. Geel-blauw vond geen antwoord en onderging het spel. Na vier minuten redde Nordin Jackers goed op een inzet van Joachim Van Damme. Na zeven minuten was het reeds achtervolgen geblazen. De Camargo liet de netten trillen. De grensrechter vlagde aanvankelijk nog voor buitenspel, maar de VAR keurde de 1-0 toch goed. De daaropvolgende kans was meteen opnieuw raak. Op een hoekschop schoot de bal door naar de alleenstaande Peyre die de 2-0 binnen duwde. Andreas Wiegel hielp de thuisploeg ei zo na door de bal bijna in het eigen doel te koppen. Gelukkig ging de bal in het zijnet. KVM liet het gaspedaal wat los en W-B kwam in de wedstrijd. Aleksandar Vukotic trachtte zelf de doorbraak te forceren en ging op wandel. Meer dan een vrije trap kon hij echter niet versieren. Vlak voor de rust was er dé kans op een aansluitingstreffer. Vukotic trapte echter te zacht in en zag zijn poging afgeblokt worden. Rusten bij een dubbele achterstand voor geel en blauw.

De tweede helft was kwalitatief minder. Mechelen hield de controle en kon zelfs quasi meteen een derde keer scoren. Ex-WB’er Van Damme lobte Jackers nadat die eerder uit z’n doel was gekomen om De Camargo af te stoppen. W-B reageerde wel meteen via Tuur Dierckx, maar zijn schot ging op de dwarsligger. De thuisploeg controleerde rustig de partij. Het duurde tot in minuut negentig vooraleer W-B nog eens dicht bij doelman Castro kwam. Yuki Kobayashi kon geen eerredder op het bord zetten. Mechelen scoorde bijna aan honderd procent, want in blessuretijd werd het nog 4-0. Jackers redde tot tweemaal toe, maar de derde poging was te veel.

Bekijk hier de samenvatting: