Go back

W-B gaat onderuit in absoluut slot

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren heeft niets kunnen rapen in het Jan Breydelstadion. Pas diep in de blessuretijd moest het haar meerdere erkennen in leider Club Brugge. Tuur Dierckx scoorde het enige doelpunt voor geel en blauw.

Waasland-Beveren stond goed in de eerste periode. Club Brugge had het meeste balbezit, maar W-B hield volwassen stand. Op het kwartier kreeg geel-blauw toch de beste kans. Aboubakary Koita zwiepte de bal goed voor, maar Jur Schryvers kwam net te laat om Mignolet te bedreigen. Club Brugge trachtte door de defensie te combineren, maar op enkele hoekschoppen na lukte dat niet. Schryvers kreeg net voor het halfuur geel, Vormer aan de overkant niet voor een gelijkaardige overtreding. Djihad Bizimana werd een minuut later ook geboekt. Vijf minuten voor tijd was het raak voor Club Brugge. Nordin Jackers redde een kopbal van Mechele aanvankelijk nog goed, maar op de daaropvolgende fase was hij kansloos tegen Rits: 1-0. Vlak voor de rust bracht W-B een schitterende actie op de mat. Schryvers, Koita en Kubayashi combineerden goed en legden de bal af naar Din Sula, maar diens schot werd in hoekschop geblokt. In blessuretijd werd ook Sula nog geboekt na protest bij de scheids. Reden van het beklag van onze aanvaller was dat de scheidsrechter voor de rust blies, terwijl W-B in aanvalspositie was. Rusten dus bij 1-0.

Het spelbeeld was hetzelfde na de rust. Club Brugge eiste het balbezit op, W-B loerde op de counter. Die ingesteldheid loonde ook! In minuut 53 ging Daam Foulon door op links, hij gooide de bal gericht voor doel richting Tuur Dierckx die goed afwerkte: 1-1! Beveren ging opnieuw in organisatie en gaf amper iets weg. Jackers ging goed plat op een schot van Diatta, maar ook de geel-blauwe verdediging stond pal. Koita en Aleksandar Vukotic kregen nog een kans, maar hun pogingen waren niet doelgericht. Arnauld Mercier gooide Agyepong, Gamboa en Vukcevic in de strijd en zette alles op een punt. Dat leek ook te gaan lukken, tot in de blessuretijd scheidsrechter Verboomen besliste om Agyepong tweemaal geel te geven en uit te sluiten. Een beslissing waarbij hij zich populair maakte in Brugge, maar die wel héél licht toegekend is. Brugge bleef drukken en in het absolute slot kon het de 2-1 scoren. Opnieuw Rits kon het doelpunt maken. De scheidsrechter maakte meteen erna een einde aan de partij.

W-B toonde heel veel vechtlust en prikte goed tegen, maar krijgt daar geen beloning voor.

Bekijk hier het wedstrijdverslag: