Go back

W-B gaat zwaar onderuit bij Zulte Waregem

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren is met de billen bloot gegaan in het Regenboogstadion. De thuisploeg kon vijf keer scoren.

De thuisploeg startte het sterkst aan de partij. Berahino trapte naar doel, maar doelman Nordin Jackers had er geen moeite mee. Een schot van Andrija Vukcevic net voor het kwartier is het enige wat Waasland-Beveren er kon tegenover stellen. Zijn schot botste naast het doel van Bossut. Net na het kwartier scoorde Berahino het openingsdoelpunt. W-B ging nog verhaal halen bij de scheids voor een eerdere fout en een buitenspelfase, maar die hield het been stijf: 1-0. Een handvol minuten later kreeg de thuisploeg een penalty na een lichte overtreding van Jur Schryvers. De Fauw zette die feilloos om: 2-0. W-B reageerde met een actie van Aboubakary Koita, maar die ging te ver naar buiten om nog af te werken. Nog voor de rust moest de kelk leeg tot de bodem. Nieuwkomer Jelle Vossen volleyde een voorzet enig mooi voorbij Jackers: 3-0 ruststand.

Waasland-Beveren kwam met vernieuwde energie aan de start van de tweede helft. Piotrowski en Sula kwamen tussen de lijnen, Milosevic en Verreth bleven binnen. Na iets meer dan vijf minuten ging Koita neer in de zestien, maar deze keer gaf de scheids geen penalty. W-B trok naar voor, maar het was de thuisploeg die opnieuw scoorde. Vossen kopte de 4-0 onhoudbaar tegen de touwen. Kobayashi zette er nog een goed schot tegenover, maar Bossut pakte goed. In het slotkwartier ging de bal opnieuw op de stip voor Waregem. Jackers kwam te laat bij een interceptie. Bruno tikte de forfaitscore tegen de touwen. De thuisploeg kwam nog dicht bij de 6-0, maar Jackers pakte uit met een goede save.

W-B gaat zo met een forfaitscore terug naar Beveren en moet deze week opnieuw volop aan het werk richting zondag.

Bekijk hier de samenvatting: