Go back

W-B verliest op de Freethiel van KV Kortrijk

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren heeft zonet met 1-2 verloren van KV Kortrijk. Kobayashi scoorde het enige doelpunt voor W-B.

Waasland-Beveren eiste aanvankelijk de bal op. In doelkansen resulteerde dat niet direct. Een voorzet-schot van Thomas Agyepong ging in de elfde minuut voorlangs. Din Sula kwam aan de tweede paal net te laat om W-B op voorsprong te duwen. Net voor het kwartier kwam ook Stefan Milosevic te kort om een voorzet van Andreas Wiegel binnen te duwen. Nog voor het halfuur stelden Yuki Kobayashi, Djihad Bizimana en Wiegel doelman Jakubech op de proef, maar hij redde hun afstandsschoten zonder problemen. Een eerste kans aan de overkant was meteen raak. Ex-WB’er Christophe Lepoint ging door de defensie van W-B en lobte doelman Nordin Jackers enig mooi. De bal ging via de staak tegen de netten, 0-1. W-B reageerde tweemaal via Bizimana, maar zijn schoten werden telkens gered door de bezoekende doelman. Vlak voor de rust was het wel raak voor Beveren. Kobayashi krulde een vrije trap mooi over de muur in de hoek, doelman Jakubech raakte de bal nog in, maar duwde hem tegen de netten: 1-1!

KV Kortrijk kwam het gevaarlijkst uit de kleedkamers. Jackers redde het schot van Stojanovic, Wiegel een kopbal van Lepoint. Net na het uur was er een mooie kopkans voor Din Sula, maar hij kopte de hoekschop van Kobayashi naast. Aan de overkant vloog een zondagsschot van De Sart tegen de netten: 1-2. W-B trachtte de bordjes opnieuw in evenwicht te brengen. Een kopbalkans voor Jakub Piotrowski was daar een eerste kans toe, maar die ging voorlangs. Kortrijk domineerde volwassen en liet W-B geen kansen meer creëren. 1-2 is het harde eindresultaat.

Opstelling W-B: Jackers, Wiegel, Bizimana, Kobayashi, Piotrowski, Caufriez, Vukotic, Foulon, Agyepong, Sula, Milosevic

Opstelling KVK: Jakubech, Golubovic, Stojanovic, Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart, Makarenko, D’Haene, Tuta, Selemani, Derijck

Bekijk hier de samenvatting: