Go back

Waasland-Beveren – KV Kortrijk (12/02/2020): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt op speeldag 25 KV Kortrijk op de Freethiel. De wedstrijd werd afgelopen zondag afgelast door de storm Ciara die over ons land raasde. De aftrap wordt morgenavond gegeven om 20.30 uur. De KBVB duidde scheidsrechter Bert Put aan om de partij in goede banen te leiden. Wesley Alen zal de ref assisteren vanuit het VAR-busje.

KV Kortrijk

KV Kortrijk won vlak voor de jaarwisseling van hekkensluiter Cercle Brugge en ging 2020 in op zzn veertiende plaats. 2020 startte het niet fantastisch met een 2-0 uitnederlaag op STVV. Het pakte vervolgens een mooi en verdiend punt in het eigen Guldensporenstadion tegen leider Club Brugge en een knappe overwinning tegen Standard (3-1). KVK staat nu gedeeld twaalfde in het klasement met 26 punten. Vooral nieuwkomer Terem Moffi is een speler die door de geel-blauwe defensie in de gaten moet worden gehouden. Afgelopen donderdag verloor KV Kortrijk van Antwerp in de bekercompetitie met het kleinste verschil. KVK speelde echter wel een heel verdienstelijke partij en kon aanspraak maken op meer. W-B is gewaarschuwd!

Waasland-Beveren

Veel inkt hoeven we niet te verspillen aan de wedstrijd van afgelopen weekend. Geel-blauw legde een beschamende prestatie op de mat tegen Zulte Waregem en ging zwaar de boot in. Het enige positieve aan dat weekend is dat de kloof met Cercle Brugge behouden bleef. Beveren moet het eergevoel laten spreken en woensdag opnieuw aanknopen met een sterke prestatie. Hekkensluiter Cercle won afgelopen zaterdag met 3-2 van KV Mechelen en kroop drie punten dichter bij W-B. Het is dus zaak voor W-B om een sterke prestatie op de mat te leggen en opnieuw afstand te nemen van de Bruggelingen.

Teamnieuws

De drie extra dagen hebben geen veranderingen gebracht in de ziekenboeg van W-B. Aboubakary Koita is geblesseerd aan de mediale band na een duel op Zulte Waregem. Lucas Pirard revalideert goed en werkte de eerste groepstrainingen af. Deze wedstrijd komt echter nog te vroeg voor hem. Tuur Dierckx en Andreas Wiegel zijn opnieuw fit en behoren tot de achtienkoppige selectie.

Selectie