Go back

Waasland-Beveren – RSC Anderlecht (29/02): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ontvangt morgen RSC Anderlecht op de Freethiel. De voorlaatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie zal afgewerkt worden om 18.00 uur. De scheidsrechter is Nicolas Laforge, bijgestaan door VAR Lawrence Visser.

RSC Anderlecht

Na een kwakkelend seizoen, Anderlecht zijnde, zijn de Brusselaars nog steeds op Play-Off I-koers. Afgelopen weekend gaf het daarin een duidelijk signaal door over KAS Eupen te lopen. Het won met overtuigende 6-1 cijfers in het eigen Lotto Park. De recordkampioen aast op de stek van KRC Genk en heeft momenteel vier punten minder dan de landskampioen. De ontmoeting met RSC Anderlecht gaat gepaard met een blij weerzien met Davy Roef. De reservedoelman van paars-wit verdedigde de afgelopen twee seizoenen het doel van Waasland-Beveren.

Waasland-Beveren

Het is vijf voor twaalf op de Freethiel, dat is een publiek geheim. Geel-blauw ging met zware 4-0 cijfers onderuit in Mechelen afgelopen weekend. Door de positieve resultaten van de rechtstreekse concurrenten, positief voor hen weliswaar, is W-B gezakt naar de onderste stek in het klassement. Geel-blauw heeft drie finalewedstrijden af te werken, daarvan is de ontmoeting met RSCA de eerste. Allesbehalve een makkelijke opdracht, maar Beveren heeft al getoond tot grootse dingen in staat te zijn. W-B nam deze week ook afscheid van trainers Arnauld Mercier en Jérémy Zaremba. Dirk Geeraerd moet nu, samen met assistenten Dirinck, Verelst en Van der Jeugt, voor vuur zorgen in de groep.

Teamnieuws

Andreas Wiegel (griep) is niet selecteerbaar voor deze partij.

Selectie