Go back

Zulte Waregem – Waasland-Beveren (02/02): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt zondagavond naar het Regenboogstadion voor de confrontatie met Zulte Waregem. De aftrap is voorzien om 20.00 uur. Scheidsrechter Wesli De Cremer is aangeduid om de partij in goede banen te leiden. VAR Kevin Van Damme zal hem bijstaan vanuit het busje.

Zulte Waregem

Essevee startte 2020 niet erg positief. Het opende met een uitschuiver thuis tegen KRC Genk. Het verloor met zware 0-3 cijfers. Afgelopen weekend trok het naar de Bosuil om Antwerp partij te geven. Ook daar gingen de troepen van Franky Dury de boot in, het verloor met 2-1. Toch is Zulte Waregem nog steeds een serieuze kandidaat voor Play-Off I. Het versterkte zich op de laatste moment van de wintermercato met Jelle Vossen en Jean-Luc Dompé. Benieuwd of zij meteen aan de aftrap verschijnen.

Waasland-Beveren

Waasland-Beveren heeft jammer genoeg geen geschiedenis kunnen schrijven afgelopen zaterdag. Geel-blauw verdiende meer dan deze onnodige nederlaag, maar het vond geen gaten in de defensie van KAS Eupen. Concurrent KV Oostende en Cercle Brugge verloren ook, waardoor de voorsprong op beide clubs behouden blijft.

Teamnieuws

Lucas Pirard liep een blessure op op het trainingsveld aan de adductor. Hij is niet fit genoeg voor een selectie. Andreas Wiegel is ook geblesseerd, hij heeft last aan de knie. Daam Foulon trainde drie dagen mee met de groep, maar de coach acht het nog te vroeg voor een selectie.

Selectie