Go back

Jonge Leeuwen winnen Wase derby met 3-2!

Onze Jonge Leeuwen hebben zonet met 3-2 gewonnen van Lokeren. De Beverse doelpunten kwamen van Eric Asomani, Yassin Ben Omar en Daan Heymans. Geel-blauw blijft aan de kop van het klassement.

Waasland-Beveren liet Lokeren geen kans. Geel-blauw eiste vanaf minuut één de bal op en domineerde. Na tien minuten leverde dat meteen een doelpunt op. Eric Asomani zag zijn eerste poging nog gekeerd worden door de doelman, maar in de herneming versloeg hij keeper Mantel wel: 1-0. Op het kwartier dreigden de bezoekers een eerste keer, maar doelman Lucas Pirard kwam gepast zijn kooi uit. W-B reageerde via Daan Heymans. Hij zette een knappe actie op over de linkerkant, maar zijn voorzet verdween in de handen van de doelman. W-B bleef het balbezit houden, maar de bezoekers loerden wel op de tegenaanval. Bantu, een Lokerse aanvaller, kwam naar binnen en fusilleerde Pirard. De bal verdween via de onderkant van de lat in doel: 1-1. Geel-blauw reageerde meteen via Milan De Mey, maar zijn lage schuiver likte de paal. Nog geen minuut later wurmde Eric Asomani zich voorbij een Lokerse verdediger. Hij gaat op weg naar de doelman, maar werd neergehaald. Strafschop voor Beveren en rood voor De Ruyver. Koud kunstje voor Yassin Ben Omar die de elfmeter perfect omzette: 2-1. Ondanks het numerieke voordeel, was de eerstvolgende kans voor de bezoekers. Pirard toonde zich echter opnieuw goed en redde met een beenveeg. Het ging goed over en weer op de Freethiel. Aan de overkant trachtte Daan Heymans de doelman te verrassen, maar zijn poging verdween op de dwarsligger. Nog voor de rust probeerde Nikola Pejcic het vanop zo’n dertig meter, maar doelman Mantel haalde de bal vanonder de lat.

Na de rust hetzelfde spelbeeld op de Freethiel. Heymans miste na vijf minuten van heel dichtbij. Aan de overkant was Arne Knollenburg attent toen er een schot werd afgevuurd op Pirard. Hij blokte het schot met een scherpe sliding. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd, maar W-B gaf al bij al weinig weg. Bij de eerstvolgende echte kans voor Beveren was het meteen wél weer raak. Daan Heymans werd op de rand van de zestien aangespeeld, draaide goed open en knalde laag over de grond onhoudbaar binnen: 3-1! Geel-blauw bleef domineren, maar kon toch te weinig tot echte doelkansen komen. Lokeren loerde op de counter en tien minuten voor tijd leverde dat een aansluitingstreffer op. Van Acker knalde de bal voorbij Pirard. Protest bij de Beverse defensie, want er hing toch een buitenspelgeurtje aan dat doelpunt. De assistent twijfelde, maar stak de vlag niet in de lucht, 3-2 dus. Vijf minuten later dreigde W-B opnieuw. Een voorzet op maat van Mauro Trari werd door De Mey richting doel verlengd, maar de Lokerse goalie pakte uit met een knappe redding. Een handvol minuten later opnieuw een grote kans. Een voorzet van Emmers werd door De Mey tot bij Heymans gespeeld, maar hij trapte te zwak om de doelman te verontrusten. W-B kreeg nog wat halve kansen, maar doelpunten werden niet meer gescoord.

Opstelling W-B: Pirard, Ben Omar (60′ Claeys), Asomani (70′ Ntima), Knollenburg, Heymans, Pejcic, Van Osselaer, De Smet, Emmers, Trari, De Mey

Opstelling Lokeren: Mantel, Van Wesemael, Franki, Van Acker, Cloots, Bantu, Verbesselt, Parmentier, Ramazani, De Ruyver, Van Peteghem