Go back

W-B gaat onderuit in Moeskroen

Tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren is er niet in geslaagd om punten mee te nemen uit Moeskroen. Het werd een teleurstellende avond in Henegouwen. Geel-blauw creëerde heel wat kansen, maar scoren lukte wederom niet.

De wil van Waasland-Beveren was groot, dat was meteen duidelijk. Yuki Kobayashi ging op wandel op de linkerflank, maar zijn voorzet werd in hoekschop gedevieerd. Die hoekschop kwam in de voeten van Jur Schryvers terecht die meteen trapte. De bal werd geblokt tot bij Tuur Dierckx, maar voor hem was de hoek te scherp. Wat een openingsminuut. In minuut zeven was er de eerste kans voor de thuisploeg. Boya verlengde een voorzet richting doel, maar de bal ging een metertje over. Het hoge tempo zakte en ging over naar controlevoetbal. Niets meer te noteren tot aan het halfuur. Bakic ging stevig in duel met Daam Foulon en die laatste ging tegen de vlakte. Snel werd duidelijk dat onze linksback niet meer verder kon, zijn vervanger was Andrija Vukcevic. Vijf minuten voor de rust was er een ferme uithaal van de thuisploeg. Nordin Jackers toonde zich echter en pakte uit met een geweldige redding. Een minuut later haalde een bedrijvige Beni Badibanga uit van op de rand van de zestien. Zijn poging barstte echter uiteen op de dwarsligger. Nog voor de rust trapte Stefan Milosevic over, maar de brilscore bleef op het bord.

Geel-blauw kwam opnieuw als meest hongerige ploeg uit de kleedkamer. Badibanga kreeg opnieuw een schietkans, maar deze keer ging zijn poging over doel. Een minuut later was er bijna de perfecte aanval van Beveren. Milosevic kon ei zo na binnentikken, maar doelman Butez redde knap. W-B zette druk en alles op alles, maar het was de thuisploeg dat kan scoren. Randje buitenspel, want het had een tussenkomst van de VAR nodig om het doelpunt te valideren. Uiteindelijk was het Vukcevic die de bal in eigen doel verwerkte: 1-0. W-B liet de hoofden hangen en kon te weinig dreigen. Jackers moest nog tweemaal ingrijpen om de hoop levend te houden, maar het mocht niet zijn.

Een teleurstellende avond voor iedereen met een geel-blauw hart.

Bekijk hier de samenvatting: