Go back

Waasland-Beveren – KAA Gent achter gesloten deuren door Corona-virus

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Na overleg met het Kabinet van Minister van Volksgezondheid De Block en Minister van Binnenlandse Zaken De Crem besloot de Pro League, in samenspraak met de KBVB, tot deze maatregel.

De wedstrijden van dit weekend in de Jupiler Pro League en de Proximus League zullen plaats vinden zonder fans. Na overleg met experten en de bevoegde overheidsdiensten, besloot de Pro League deze voormiddag om zelf het initiatief te nemen om dit weekend de wedstrijden achter gesloten deuren te laten plaatsvinden.

« Hoewel de richtlijnen die dinsdag uitgevaardigd werden door de Nationale Veiligheidsraad aangaven dat wedstrijden in open lucht met publiek konden plaatsvinden, hebben we vandaag besloten om zelf een stap verder te gaan en dit weekend onze wedstrijden af te werken zonder toeschouwers in de stadions. Zowel voor onze clubs als voor onze fans is het geen evidente beslissing om de laatste wedstrijden van de reguliere competitie of de finale van 1B in lege stadions af te werken, maar in de huidige maatschappelijke context moeten wij onze verantwoordelijkheid nemen, tegenover onze fans, onze teams en de samenleving. Gezondheid en het maatschappelijke belang gaan in deze tijden vanzelfsprekend voor. We roepen onze fans op om hun ploeg meer dan ooit aan te moedigen van thuis uit en de richtlijnen van de overheid goed op te volgen. », aldus Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League.

Verdere info kan u vinden op www.info-coronavirus.be