Go back

Kijken naar de toekomst

Waasland-Beveren heeft de beslissing van de Algemene Vergadering van de Pro League vol verontwaardiging en ongeloof vernomen. De vereniging van de profclubs heeft Waasland-Beveren resoluut naar 1B gestuurd. Een onafgewerkte competitie wordt geaccepteerd als een doodgewone afgewerkte competitie. Met het feit dat W-B zich nog kon redden op sportieve basis wordt geen rekening gehouden. Deze beslissing druist alleszins in tegen de reglementen en statuten van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Er zijn, gelukkig maar, niet veel precedenten van stopzettingen van de voetbalcompetitie, maar telkens was een seizoensschrapping het logische gevolg. Vandaag is dat niet geval.

Het clubbestuur zal nu in de komende uren en dagen de koppen bij elkaar steken en zich beraden over verdere stappen met het oog op de nabije toekomst. Want laat dit duidelijk zijn: W-B zal zich niet zomaar neerleggen bij de opgedrongen beslissing.