Go back

Welkom op de Freethiel, Jenthe Mertens!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren verwelkomt een nieuwe verdediger in de rangen. Jenthe Mertens (20) heeft zonet zijn krabbel gezet onder een contract van drie seizoenen, met optie op een vierde seizoen. Afgelopen seizoen werd Mertens verkozen tot beste rechtsback van de Nederlandse tweede klasse.

Mertens speelde in zijn jeugdjaren bij MVV Maastricht en KRC Genk. In 2014 maakte hij de overstap naar OH Leuven. Toen Dennis Van Wijk hoofdtrainer werd van de Leuvenaren, werd hij naar de hoofdmacht doorgeschoven. In het begin van het seizoen 2017-2018 maakte hij zijn officieel debuut. De toen rechtermiddenvelder startte in het basiselftal als rechtsachter tegen Lierse. Drie weken later maakte hij zijn eerste officiële doelpunt, in een bekerwedstrijd tegen Turnhout. Na het ontslag van Van Wijk kwam Nigel Pearson aan de macht. Hij koos pas voor Mertens op het einde van het seizoen.

Afgelopen jaar maakte hij de overstap naar Go Ahead Eagles. De rechtermiddenvelder werd meteen een moderne wingback. Go Ahead Eagles, met Mertens telkens negentig minuten tussen de lijnen, bleef 22 wedstrijden op rij ongeslagen. Van september tot februari werd geen enkele wedstrijd verloren. Een mooie opsteker voor de verdediger. GAE eindigde op de zesde plaats afgelopen seizoen, al waren er wel nog negen speeldagen af te werken.

Nu kiest Mertens dus voor een avontuur op de Freethiel. Hij zal aantreden met het nummer 27. Welkom op de Freethiel, Jenthe!