Go back

Welkom op de Freethiel, Leonardo Bertone!

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren heeft met Leonardo Bertone een nieuwe versterking beet op het middenveld. De 26-jarige Zwitserse verdedigende middenvelder met Italiaanse roots komt over van FC Thun. Hij tekende een contract voor drie seizoenen en zal aantreden met het nummer 6.

Met Leonardo Bertone haalt Waasland-Beveren een speler met een brok ervaring binnen. Zijn positiespel en puike traptechniek zullen ongetwijfeld een meerwaarde bieden aan het Beverse middenveld.

Zijn opleiding kreeg hij bij BSC Young Boys, uit Bern. De Zwiterse topclub, ex-club van onder meer Gilles Yapi Yapo, werd de laatste drie seizoenen landskampioen in Zwitserland. Reeds op 18-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor de hoofdmacht. Bertone brengt met 31 wedstrijden in Europa en Champions League ook een grote rugzak vol ervaring met zich mee. In totaal speelde hij 179 wedstrijden voor BSC Young Boys en maakte daarin 18 doelpunten.

Tijdens de wintermercato van 2019-2020 verkaste hij naar het Amerikaanse FC Cincinnati. Een groot succes werd het niet want de club eindigde op de laatste plaats in de Major League Soccer. Na één seizoen MLS trok hij de deur achter zich dicht en zocht hij opnieuw zijn heil in eigen land bij FC Thun. Na de coronacrisis werd de competitie in Zwitserland hervat midden juni en eindigde begin augustus. Bertone speelde nog achttien wedstrijden waarin hij twee keer de netten deed trillen.

Aangezien de competitie nog maar net afgelopen is zal Bertone dus niet te kampen hebben met een conditionele achterstand. Hij is dus meteen selecteerbaar voor coach Nicky Hayen voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen RSC Anderlecht.