Go back

Caufriez verruilt Freethiel voor Stayen

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Maximiliano Caufriez verruilt per direct  Waasland-Beveren voor Sint-Truidense VV. De centrale verdediger verlaat zo na meer dan vijf jaar het Freethielstadion. Max speelde in totaal 99 wedstrijden voor onze club en scoorde daarin twee keer.

Maximiliano Caufriez werd in 2015 aangetrokken als grote belofte met het oog op de toekomst. Hij kwam toen over van de U21 van Standard Luik. Daarvoor zat hij enkele seizoenen in de jeugdopleiding van Anderlecht, dat hem bij RAEC Mons had weggeplukt. Omwille van zijn snelheid en grote gestalte viel hij onze scouts reeds op jeugdige leeftijd op.

Caufriez mocht in, Play Off II, op 19-jarige leeftijd zijn debuut maken tegen Moeskroen toen hij na 71 minuten Valtteri Moren kwam vervangen. Zowel tijdens het seizoen 2015-2016, als het seizoen 2016-2017 kreeg hij als jonge knaap speelgelegenheid tijdens de nacompetitie. Het was echter wachten tot de herfst van 2017 dat hij, onder de vleugels van Philippe Clement, speelminuten kreeg in de reguliere competitie. Caufriez werd op het veld van Zulte Waregem meteen in de basis gedropt. W-B won deze wedstrijd met zware 2-5 cijfers en Maximiliano was meteen gelanceerd.

Vorig seizoen werd Caufriez kapitein van geel-blauw en speelde hij, op uitzondering van een late wissel op de Bosuil, alles in de reguliere competitie. Caufriez stond dit seizoen reeds vier wedstrijden in de basis. De laatste thuiswedstrijd werd hij, na een vermeende elleboogstoot, nog uitgesloten in de absolute slotfase van de wedstrijd.

Zijn meest memorabele wedstrijd is ongetwijfeld de wedstrijd tegen AA Gent tijdens het seizoen 2018-2019. Maximiliano Caufriez scoorde op hoekschop, maar kreeg dezelfde wedstrijd nog twee keer geel en dus een rode kaart onder de neus geduwd. Het werd toch een fantastische avond op de Freethiel want de Buffalo’s werden met een 2-1 nederlaag terug naar huis gestuurd.

De club gaat nu in alle stilte verder opzoek naar versterking en verzekert dat er gauw een competitief elftal op de been gebracht zal worden.

We wensen Maximiliano alvast veel succes met z’n nieuwe uitdaging in Haspengouw.