Go back

KWETSENDE SPREEKKOREN HOREN NIET BIJ ONZE CLUB

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Afgelopen seizoen was er eentje om snel te vergeten. Sportief liet onze ploeg het helemaal afweten in de laatste rechte lijn richting finish. Onze club leek na een knappe 9 op 9 rond de kerstperiode nochtans op weg naar een zorgeloos eindeseizoen. Het debacle op Moeskroen staat nog steeds in ons geheugen gegrift alsof het gisteren was. Een zwarte pagina in het bestaan van Waasland-Beveren, een enorme anticlimax voor al wie geel-blauw een warm hart toe draagt. Desondanks bracht deze mentale opdoffer, mede door het verlies van concurrent KV Oostende, opnieuw geloof bij onze supporters. Geloof in eigen kunnen om het een week later tegen de Buffalo’s wél af te maken.

Helaas was er ook een deel van onze supporters die hun teleurstelling wenste uit te werken op de supporters van de thuisploeg in de vorm van anti-Waalse gezangen. We willen duidelijk benadrukken dat we ons distantiëren van elke vorm van haat of racisme en dit steeds zullen veroordelen! We willen erop hameren dat supporters die zich schuldig maken aan enige vorm van racisme vervolgd zullen worden. Men zal niet enkel bestraft worden met wering uit het stadion (burgerrechtelijke uitsluiting), maar de club zal er tevens alles aan doen om eventuele geldboetes, opgelegd door de KBVB, te verhalen op de daders.

Respect moet er zijn voor onze club, maar ook voor onze tegenstander. We hopen dan ook dat deze boodschap begrepen wordt door de betrokkenen en roepen op onze spelers op een positieve manier aan te moedigen in de toekomst.

Vorig weekend luidde de geleidelijke terugkeer van fans de stadions in. Zaterdag is het eindelijk aan ons en mogen we jullie ontvangen in het Freethielstadion. U heeft ongetwijfeld op TV of sociale media het unieke campagnefilmpje opgemerkt rond racisme. Laten we samen onze ploeg naar de overwinning stuwen zonder racisme, maar met passie en vuur! Komaan Beveren!