Go back

Welkom op de Freethiel, Danel Sinani!

Tekst & Foto's: Valy Van de Merlen

Waasland-Beveren heeft opnieuw een transfer afgerond in deze mercato. We verwelkomen aanvaller Danel Sinani op de Freethiel. De 23-jarige Luxemburgse international wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Norwich City. 

Danel Sinani is een klassieke links- of rechtsbuiten, maar ook centraal kan de kwieke aanvaller uit de voeten. De in Belgrado (Servië) geboren Luxemburger maakte zijn debuut in het professioneel voetbal bij RFCU Luxemburg. In 2017 trok hij naar FC Dudelange. In april tekende Sinani nog een driejarig contract bij de Kanaries uit Norwich, maar ze laten hem nu dus ervaring opdoen bij geel en blauw.

FC Dudelange domineerde met vijftien titels in de laatste twintig seizoenen de Luxemburgse competitie volledig. Sinani bereikte met de Zuid-Luxemburgse ook voor het eerst in de geschiedenis van het Luxemburgse voetbal de poulefase van de Europa League. In totaal speelde hij 29 voorronde- en poulewedstrijden in Champions League en Europa League, hij scoorde daarin maar liefst dertien doelpunten. Alles samen speelde Danel Sinani 99 wedstrijden voor Dudelange, scoorde daarin 46 doelpunten en gaf 29 assists.

Danel Sinani zal vanaf vandaag aansluiten bij de groep. Sinani zal te bewonderen zijn met het rugnummer 10.