Go back

Welkom op de Freethiel, Serge Leuko!

Tekst & Foto's: Valy Van de Merlen

Waasland-Beveren haalt met Serge Leuko een nieuwe versterking binnen. De 27-jarige Kameroener is een rechtervleugelverdediger en komt transfervrij over van CD Lugo, een club uit La liga 2 in Spanje. Hij tekende een contract voor één seizoen met optie van één jaar. Leuko zal aantreden met het rugnummer 23.

Leuko kreeg zijn opleiding in Kameroen bij de befaamde Samuel Eto’o Academy. Op zijn vijftiende zocht hij zijn toekomst in Europa. Deze vond hij bij Real DC Mallorca. Na een tussenstop bij de jeugd van Levante kwam hij terecht bij Valencia. Speelminuten kreeg hij zoals heel wat jonge spelers bij FCV Mestalla, het tweede elftal van Valencia dat actief is in de Secunda Division B. Na zeventig wedstrijden voor Valencia B trok hij naar CD Lugo. Tijdens zijn eerste seizoen werd hij uitgeleend aan UD Somozas. Daarna speelde hij nog vier seizoenen voor CD Lugo. Afgelopen zomer liep zijn contract af en zocht Leuko naar een nieuwe uitdaging. Deze vindt hij nu bij Waasland-Beveren.

Serge Leuko sluit morgen aan bij de groep. Welkom op de Freethiel, Serge!