Go back

Zeven spelers testen positief op Covid-19

tekst: Martijn De Jonge | foto: BelgaImage

Naar aanleiding van één positief coronageval bij Waasland-Beveren werden gisteren nieuwe Covid-19 testen uitgevoerd bij de A-kern, technische staf en medewerkers van Waasland-Beveren. Hieruit bleek dat  spelers van de A-kern positief hebben getest op het coronavirus. De medewerkers en technische staf legden gelukkig een negatieve test af. Alle positieve gevallen zijn meteen in quarantaine gegaan, zij verkeren ook in goede gezondheid.

Er was reeds beslist om de groepstraining van vandaag van het programma te schrappen tot de resultaten van de testing bij de club binnen waren. De spelers werkten vandaag een individueel programma af. De verantwoordelijken van de club zijn meteen in actie geschoten en in overleg gegaan met de medische cel van de Pro League. Het protocol van de Pro League is in het verleden altijd nageleefd, dat zal nu niet anders zijn. Om onnodige risico’s te vermijden worden extra maatregelen ingezet op de Freethiel. Het onthaal zal worden gesloten, waar mogelijk zal de dagelijkse werking via thuiswerk worden verzorgd.

Om de privacy van de spelers en hun omgeving te garanderen, zal de identiteit van de spelers niet worden gecommuniceerd. We wensen hen allemaal een spoedig herstel toe. We werken samen met de voetbalbond, Pro League en de lokale autoriteiten om de verspreiding tegen te houden.