Go back

Leeuwen bekeren verder na 3-0 winst in de 1/32 finale

Waasland-Beveren bekert verder na een verdiende zege tegen Sparta Petegem. Het werd 3-0 na een knappe prestatie van de leeuwen. Op het half uur kon onze topschutter Daan Heymans de score openen met een prachtig doelpunt in de winkelhaak. In de tweede helft kon Michael Frey zijn eerste twee doelpunten scoren in het geel-blauwe shirt van Waasland-Beveren.

In de openingsfase waren er geen grote kansen te noteren, al kwam de druk duidelijk van Waasland-Beveren. Efford en Frey probeerden de doorbraak te forceren maar hun schoten werden afgeblokt. Naarmate de eerste helft vorderde werden de kansen groter. Een kopbal van Schryvers zat goed qua richting maar had te weinig kracht. Op het halfuur zorgde Daan Heymans met een schicht voor de openingstreffer. De 1-0 was een afvallende bal die hij prachtig op de slof nam. Enig mooi verdween de bal in de kruising. Net voor rust kreeg Frey dé kans om te verdubbelen, maar doelman Vandenbossche was alert.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Al viel een nieuw Bevers doelpunt sneller. Na 52 minuten bracht Frey de Waaslanders op 2-0. Een scherpe voorzet van Mertens duwde de Zwitser via de paal voorbij een kansloze bezoekende doelman. Meteen zijn eerste doelpunt voor de Leeuwen.

W-B nam de match volledig in handen al moest Jackers alert blijven bij enkele doelpogingen die Sparte Petegem kon forceren. Frey kreeg nog twee goede kansen. Eerst had de doelman van Petegem een ultieme reflex in huis, nadien was de daklat de spelbreker. Vijf minuten voor affluiten was er dan toch de verdiende 3-0. Frey legde de bal perfect in de benedenhoek met een lekkere plaatsbal. Meteen ook de eindstand.

Maandag 19 oktober spelen we voor de derde week op rij in eigen stadion. Tegenstander van dienst: KV Oostende. We moeten u niet vertellen dat dit een belangrijke wedstrijd is voor onze jongens. De coach en spelers rekenen opnieuw op uw steun om samen de drie punten op de Freethiel te houden.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert (89′ Alexis Gamboa), Leonardo Bertone, Joe Efford (78′ Djihad Bizimana), Alessandro Albanese, Dries Wuytens (C), Daan Heymans, Andrija Vukcevic, Jenthe Mertens (64′ Matthias Verreth), Jur Schryvers en Michael Frey.

Opstelling Sparta Petegem:
Tom Vandenbossche, Lorenzo Berwouts, Pieter De Wulf, Ralph Ameys, Riens Vanborm, Davy Joye (c), Robbe Vansteenkiste, Kierian Serpieters, Sam Blancke, Thomas Vande Velde, Anton Vanborm.

Bekijk hier de samenvatting: