Go back

EEN NIEUW HOOFDSTUK IN DE RIJKE GESCHIEDENIS VAN DE CLUB

Tekst: Bart Foubert | Foto: Martijn De Jonge

Er rezen veel vragen na de overname van Waasland-Beveren door het Amerikaanse Bolt Football Holdings en daarom schoven CEO Antoine Gobin, de voorzitter Dirk Huyck en de Supportersfederatie woensdagavond samen aan de virtuele tafel om alle vragen te stellen die in ieders achterhoofd zitten. En antwoorden te krijgen. Een overzicht.

Wie is Bolt Football Holdings en waarom een overname?

Bolt Football Holdings is een investeringsgroep met mensen met een groot hart voor de sport en daardoor ook in de sportsector willen investeren. Buiten het voetbal hebben ze ook clubs in basketball en ijshockey. De bedoeling is vooral om sterkere toekomstperspectieven te bieden. Voorzitter Dirk Huyck schetst de situatie:  “We moeten toegeven dat we de laatste jaren gebotst zijn op onze limieten. Zonder onverantwoorde risico’s konden we wel het einde van elk seizoen afsluiten met een positieve jaarrekening. Dat was steeds een huzarenstukje op zich. Maar als iedereen rondom jou met grotere budgetten werkt, moet je op een gegeven moment mee om te kunnen volgen. Vandaar startte de zoektocht naar een nieuwe investeerder. Gelukkig zijn we op tijd beginnen zoeken, nog voor de coronacrisis werden al verschillende contacten gelegd.”

Wie is Antoine Gobin, de nieuwe CEO?

Antoine Gobin landde hier midden oktober als nieuwe CEO en is de link tussen België en Amerika. De 31-jarige Fransman werd door de holding gekozen als ideale leider voor dit project omwille van zijn kennis van de Europese Voetbalcompetitie en zijn jong en dynamisch profiel. Voorheen werkte hij al voor het Amerikaanse MLS en bij de Franse club Girondins de Bordeaux.

Wat zijn de toekomstplannen met Waasland-Beveren?

CEO Antoine Gobin: “Beveren is een kleine, familiale club met veel mensen die de club graag zien, maar ook graag beter zien presteren. Een club met fundamenten en een historische traditie in Beveren die trots zijn blauw-gele kleuren draagt. Aan die lokale verankering of die kleuren willen we absoluut niks veranderen. De relaties met sponsors, de gemeente, de streek en de geschiedenis zijn voor iedereen belangrijk, dus ook het behoud van de personen die daarvoor instaan.

In de eerste plaats willen we vooral stabiliteit toevoegen. De Amerikanen hebben niet geïnvesteerd om meteen te degraderen, dat is echt geen optie. We gebruiken de tijd die we nu hebben door de coronacrisis om intern de structuur verder te verbeteren en te professionaliseren. Dat moet het hoofddoel zijn. Iedereen moet de ambitie hebben om altijd beter te doen. Beveren heeft op dat vlak veel potentieel, maar we moeten groter durven denken. Op dit moment is dat vooral het behoud verzekeren. Tegelijkertijd kunnen we stappen ondernemen om te groeien als club.

We zijn er ons van bewust dat er nog heel wat stappen te zetten zijn. Dat er veel commentaar geleverd wordt, betekent ook dat er nog veel mensen nog om de club geven. Het is aan ons om die terug te winnen en dat zal alleen kunnen door resultaten te halen, niet enkel sportief. Al moeten we eerst leren kruipen voor we wandelen, en pas daarna kunnen lopen.

De nieuwe investeerders en CEO Antoine verzekeren dat de investering in onze club een van lange termijn. We kijken er allen samen naar uit iedereen terug in het stadion te mogen verwelkomen en samen te werken aan een mooie toekomst. Leeuwen strijden samen.