Go back

Geel-blauw wint opnieuw en pakt historische 13 op 15!

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vandaag gewonnen tegen KV Mechelen. Het werd 2-3 in het AFAS stadion! Na een lange studieronde kon Geoffry Hairemans de Mechelaars op voorsprong brengen. De tweede helft kantelde helemaal toen Heymans en Koita binnen de vijf minuten de tussenstand op 1-2 brachten. Kerim Mrabti scoorde tussendoor nog een gelijkmaker, maar Leonardo Bertone schonk met een schicht de overwinning aan geel-blauw!

Afgelopen weekend sprong geel-blauw, na de driepunter tegen Moeskroen, over Malinwa naar een gedeelde veertiende plaats in het klassement. Vandaag stond opnieuw een duel tegen een rechtstreekse tegenstander in de strijd om het behoud op het programma. Een overwinning Achter de Kazerne zou dus eentje met een gouden randje zijn.

We moeten het zeggen zoals het is. De eerste vijfentwintig minuten was er geen bal te zien in het AFAS stadion. Mechelen probeerde wel maar was te inspiratieloos om onze Leeuwen uit verband te spelen. Jammer genoeg was het meteen prijs bij de eerste grote doelkans. Geoffry Hairemans werd volledig vrijstaand aangespeeld ter hoogte van de zestien. Met een plaatsbal zette de Antwerpenaar de thuisploeg op voorsprong. Beveren reageerde meteen met een schot van Michael Frey, maar Gaëtan Coucke redde. De wedstrijd leek plots opengebroken want in de daaropvolgende fase moest Nordin Jackers twee keer de meubelen redden. Eerst met een voetveeg, nadien met een karpersprong in de benedenhoek. Aan onze Leeuwen om de bakens te verzetten. Tien minuten voor de rust kon Aboubakary Koita op de tegenaanval uitbreken. Siemen Voet haalde, niet met zijn voeten, maar wel met zijn elleboog onze spits onderuit. Boucaut twijfelde niet en gaf de centrale verdediger van KV een terechte rode kaart. Wouter Vrancken greep meteen in en verving Nikola Storm voor een verdediger. Beveren wou voor de rust nog de gelijkmaker prikken. Leonardo Bertone zonderde Frey af voor het Mechelse doel, Michy kwam net een teen tekort. Een minuut later ging Bertone zelf zijn kans. Zijn schot vanop zo’n 25m vloog over het doel van Coucke. Verder kwam geel-blauw voor de koffie niet meer.

Aan de rust geen wissels. Toch kon die tweede helft niet beter beginnen voor onze Leeuwen! Binnen de vijf minuten werd de achterstand omgezet in een voorsprong! Heymans bracht geel-blauw op gelijke hoogte met een patat, na mooi voorbereidend werk van Serge Leuko. Enkele minuten later zette Koita Waasland-Beveren op rozen met een nieuw doelpunt van buiten de zestien. De vreugde en verbetenheid op de gezichten van onze Leeuwen sprak boekdelen. Mooi gebaar ook van Abou om het shirt van Din Sula te tonen aan de aanwezige camera’s. Sula viel gisteren geblesseerd op training uit met een knieblessure. Mechelen was volledig van slag maar kwam toch langszij via Kerim Mrabti, na een onoplettendheid in de Beverse verdediging. De Zweed devieerde tussen een bos van spelers de bal voorbij een kansloze Jackers. Onze Leeuwen lieten zich niet kennen want nog geen zeven minuten later stonden ze alweer op voorsprong. Bertone werd aangespeeld op zo’n 30 meter van het Mechelse doel. De Zwitser keek slim rond zich heen of hij voldoende tijd had en besloot dan verwoestend uit te halen richting het doel van de thuisploeg, 2-3! Wat een heerlijk doelpunt!

Met de onverwachte gelijkmaker nog fris in het geheugen ging geel-blauw op zoek naar een vierde, verlossend, doelpunt. Dat doelpunt kwam er niet meer. Het was Boucaut die verlossing bracht met zijn laatste fluitsignaal van deze fantastische voetbalavond.

Woensdag staat alweer de volgende wedstrijd op onze geel-blauwe planning, in en tegen KAA Gent. De Oost-Vlamingen kennen een moeilijk seizoen, mits een driepunter in de Ghelamco Arena doen we haasje-over met de Buffalo’s.

Waasland-Beveren pakt dertien punten uit vijf wedstrijden. Nooit eerder lukten onze Leeuwen deze knappe reeks neer te zetten in de Jupiler Pro League. Dit smaakt naar meer, toch?

Opstelling KV Mechelen:
Gaetan Coucke, Sandy Walsh, Geoffry Hairemans, Onur Kaya (52’ Steven Dufour), Nikola Storm (39’ Issa Kaboré), Rob Schoofs (62’ William Togui), Kerim Mrabti, Thibaut Peyre, Victor Wernersson en Aster Vranckx

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Georges Mandjeck, Leonardo Bertone, Andreas Wiegel, Dries Wuytens, Aboubakary Koita (87’ Andrija Vukcevic), Daan Heymans (90+4′ Jur Schryvers), Alexis Gamboa, Serge Leuko en Michael Frey (78’ Jordan Faucher)