Go back

Leeuwen sluiten jaar af met verdiend punt in Luminus Arena!

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag een verdiend punt gepakt op het veld van KRC Genk. Het werd 1-1 in de Luminus Arena. In de eerste helft scoorde Paul Onuachu voor KRC Genk. Vlak voor rust zette Aboubakary Koita, met een geweldige vrije trap, de bordjes terug in evenwicht.

Elke week vallen er uitslagen te noteren die de wenkbrauwen doen fronsen. Gisterenavond nog won rode lantaarn Sint-Truiden op het veld van Standard. Puntengewin in deze laatste wedstrijd van het kalenderjaar zou dus zeker welgekomen zijn.

Coach Nicky Hayen wijzigde zijn basiselftal op enkele posities. Wiegel was geel-geschorst. Serge Leuko ondervond nog te veel hinder van zijn hamstringblessure. Ex-Genkies Amine Khammas en Jenthe Mertens kregen na enkele weken van afwezigheid opnieuw hun kans in de basis.

De eerste schuchtere poging kwam van de voet van Amine Khammas. Zijn poging vloog na een kort genomen hoekschop hoog over het Limburgse doel. Twee minuten later dwong Aboubakary Koita de thuisdoelman tot een hoekschop na een poging van buiten de zestien, hoe kan het ook anders. De thuisploeg vond geen antwoord op de stevige organisatie van onze Leeuwen. Pas na vierentwintig minuten konden de Limburgers voor het eerst dreigen via Paul Onuachu. De Genkse topschutter werd vrijgespeeld voor het Beverse doel. Met een stifter zette hij de 1-0 op het scorebord.

Vijf minuten later kwamen onze Leeuwen goed weg toen Theo Bongonda met een plaatsbal het doelhout raakte. Veel kansen vielen er niet te noteren tijdens de eerste helft. Vlak voor rust probeerde Koita het met een solo en een schot. Zijn zwieper vloog net over de kooi van Daniel Vukovic. Het was echter uitstel voor onze kleine aanvaller. Na een fout op de ingevallen Danel Sinani mocht hij vanop grote afstand een vrije trap nemen. Met een heerlijke krul gaf hij Vukovic het nakijken, 1-1. Met dit geweldig doelpunt mochten onze jongens met een geruststellende tussenstand de kleedkamer intrekken.

Het eerste schot op doel in de tweede helft kwam van onze Leeuwen. Een slecht weggewerkte bal van Vukovic belandde in de voeten van Sinani. Met een boogbal ging hij zijn kans. Over het doel van de Australiër. Waasland-Beveren werd sterker. Na een dribbel zette Sinani zichzelf in schietpositie. Zijn krul zoefde maar net voorbij de kooi van de Limburgers.

Genk kwam pas op het uur nog eens piepen, maar Nordin Jackers stond pal op de poging van Onuachu. Ook in de rebound kon Ito niet scoren. Onze Leeuwen hadden de volledige controle over de wedstrijd. Genk kwam toch nog dicht bij een tweede doelpunt, maar de mee opgerukte Jhon Lucumi trapte gelukkig op de paal. In blessuretijd kropen onze jongens opnieuw door het oog van de naald toen Ito zijn knal op de kruising uiteen zag spatten. Het bleef echter bij deze 1-1. Zo mogen onze jongens met een positieve noot de winterstop in.

Onze spelers krijgen echter maar enkele dagen rust om zich voor te bereiden op de zeer drukke maand januari. De eerstvolgende tegenstander is Standard Luik. De Waalse club verloor gisteren voor de vierde keer op rij, waarvan twee keer thuis tegen de rode lantaarn. Meteen na de wedstrijd werd coach Phillippe Montanier op de keien gezet.

Opstelling KRC Genk:
Daniel Vukovic, Gerardo Arteaga (72’ Bryan Limbombe), Junya Ito, Bryan Heynen, Theo Bongonda, Patrick Hrosovsky (55’ Kristian Thorstvedt), Paul Onuachu (84’ Cyriel Dessers), Jere Uronen, Daniel Munoz, Jhon Lucumi en Carlos Cuesta

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert , Leonardo  Bertone, Alessandro Albanese (40’ Danel Sinani), Dries Wuytens, Aboubakary Koita, Daan Heymans, Amine Khammas, Aleksandar Vukotic, Jenthe Mertens (90+5’ Jur Schryvers) en Michael Frey (89’ Joe Efford)