Go back

Leeuwen lijden kansloze nederlaag tegen Great Old

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag geen punten kunnen pakken tegen Royal Antwerp FC. Het werd 0-3 in het Freethielstadion. Bij de rust stond de eindstand al op het scorebord na doelpunten van Lior Refaelov, Nana Ampomah en Dieumerci Mbokani.

De wedstrijd was nog maar vier minuten ver toen Danel Sinani de Zwitser Michael Frey met het hoofd aanspeelde in de zestien. Onze spits controleerde en probeerde met een punter de score meteen te openen. Antwerpdoelman Jean Butez kon nog net met de vingertoppen de bal uit zijn doel ranselen. Antwerp reageerde meteen via Pieter Gerkens. De Limburger devieerde een voorzet van Jordan Lukaku van dichtbij over het doel van Nordin Jackers. Op het kwartier moest onze doelman wel in actie komen op een poging van ex-speler Nana Opoku Ampomah. Halfweg de eerste helft zag scheidsrechter Jonathan Lardot een fout van Schoonbaert op 20 meter van het Beverse doel. Refealov nam het vroegtijdig kerstgeschenk van de scheids in dank aan. Met een ongrijpbare krul richting eerste paal zette hij de rood-witten op voorsprong. Antwerp werd sterker. Vijf minuten later kon Haroun vanop de flank, weliswaar vanuit schijnbare buitenspelpositie, Ampomah aanspelen in de zestien. De Ghanees kende geen genade met zijn ex-ploegmakkers en duwde de tweede Antwerpse treffer tegen de touwen. Onze Leeuwen moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Vlak voor rust onderschepte Mbokani een zwak ingespeelde terugspeelbal van Schoonbaert. Hij omspeelde Jackers en vanuit een schuine hoek zette hij de 0-3 ruststand op het scorebord.

Dubbele wissel aan de rust. Aleksandar Vukotic kwam de verdediging versterken. Joe Efford maakte zijn wederoptreden na enkele weken van afwezigheid. Onze Leeuwen waren onmachtig. Antwerp controleerde simpel. Kansen waren er nauwelijks te noteren. De thuisploeg probeerde wel, maar kwam nooit voorbij de sterke defensie van de Great Old. De ruststand was dus ook de eindstand.

Zondag 27 december spelen onze Leeuwen op het veld van KRC Genk hun laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Genk volgt, met een wedstrijd minder op de teller, op twee punten van leider Club Brugge.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert  (46’ Aleksandar Vukotic), Georges Mandjeck, Leonardo  Bertone, Andreas Wiegel (86’ Jenthe Mertens), Danel Sinani, Alessandro Albanese, Dries Wuytens, Aboubakary Koita (46’ Joe Efford), Alexis Gamboa, en Michael Frey

Opstelling Antwerp:
Jean Butez, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Lior Refaelov (40’ Alexis De Sart), Pieter Gerkens, Nana Opoku Ampomah (67’ Christian Benavente), Jeremy Gelin Aurelio Buta, Faris Haroun, Dieumerci Mbokani en Jordan Lukaku (78’ Simen Juklerod)