Go back

Waasland-Beveren pakt gouden punt tegen RSC Anderlecht!

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vanavond een punt gepakt tegen RSC Anderlecht! Het bleef, net zoals vorig seizoen, 0-0 in het Lotto Park.

Onze Leeuwen konden vandaag, naast kapitein Dries Wuytens en Andreas Wiegel, geen beroep doen op Aboubakary Koita. De jonge Senegalees moest afgelopen dinsdag tegen Moeskroen heel wat trappen incasseren en raakte geblesseerd aan de knie. Alessandro Albanese was zijn vervanger.

Anderlecht won dinsdag overtuigend van Sporting Charleroi en wilde hieraan graag vanavond een vervolg aan breien.  Francis Amuzu en Paul Mukairu waagden binnen de eerste vijf minuten meteen hun kans. Nordin Jackers was bij de pinken.

Anderlecht bleef goed voetballen en probeerde al combinerend een gaatje te vinden in onze geel-blauwe defensie. Na vierentwintig minuten staken onze Leeuwen voor een eerste keer de neus aan het venster. Michael Frey zette Killian Sardella in de Brusselse zestien simpel opzij en legde sluw terug naar Albanese die meteen op doel besloot. Helaas zat Matt Miazga er voor paars-wit goed tussen. Vlak voor rust kwamen onze Leeuwen goed weg op een poging van Anouar Ait El Hadj. Zijn afstandsschot ging via de paal in doeltrap zodat we gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft begon niet onaardig voor geel-blauw. Het was minstens de evenknie van de thuisploeg. Jackers moest na een goed kwartier spelen wel alles uit de kast halen toen Lukas Nmecha het probeerde met een listige hakbal. Het moet onderstreept worden: een knappe reflex van onze doelman! De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten met de inbreng van Abdoulay Diaby. In minuut zeventig testte hij de vuisten van een sterk spelende Jackers. Beveren geloofde eveneens vol in zijn kansen en probeerde er af en toe gevat uit te komen. Jackers moest wel alert blijven op pogingen van Dauda en Diaby. In blessuretijd moest onze doelman zich toch gewonnen geven op een knal van Aid El Hadj. Gelukkig spatte zijn poging uiteen tegen het doelhout! Het bleef 0-0. Een mooi en belangrijk punt in de strijd om het behoud!

Dinsdag staan onze Leeuwen alweer voor een nieuwe uitdaging. Dan ontvangen we KV Mechelen in het Freethielstadion. Pakken we na twee gelijke spelen een driepunter?

Opstelling RSC Anderlecht:
Timon Wellenreuther, Lukas Nmecha (78’ Nany Dimata), Josh Cullen, Michel Vlap (66’ Abdoulay Diaby), Paul Mukairu (78’ Mohammed Dauda), Matt Miazga, Francis Amuzu (86’ Mario Stroeykens), Hannes Delcroix, Anouar Ait El Hadj, Killian Sardella en Amir Murillo

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Georges Mandjeck, Felix Bastians (78’ Brendan Schoonbaert), Leonardo Bertone, Alessandro Albanese (88’ Joe Efford), Daan Heymans (58’ Jordan Faucher), Serge Leuko, Aleksandar Vukotic, Miguel Vieira, Jur Schryvers en Michael Frey