Go back

Freethielnieuws (04/01): start ministage aan de kust

tekst en foto's: Martijn De Jonge

Onze Leeuwen begonnen deze ochtend na een kleine winterbreak aan een ministage. Geel-blauw vertrok naar de kust om tot en met donderdag een winterstage af te werken in eigen land.

Voor het weekend werden alle spelers eerst getest, alle resultaten bleken gelukkig negatief te zijn. Aleksandar Vukotic, Miguel Vieira, Andrija Vukcevic, Alexis Gamboa en Melvin Sitti blijven na een verblijf van meer dan 48 uur in het buitenland in quarantaine. Zij nemen dus niet deel aan de stage.

In de namiddag stond de eerste training van 2021 op het programma. Din Sula en Nikola Pejcic trainden apart met de kinesisten, de andere meegereisde spelers werkten de trainingssessie probleemloos af. Er stond vandaag een stevige opwarming, een passvorm, partijtjes op balbezit en een oefenwedstrijdje op het programma. Het dessert kregen de spelers van de physical coach in de vorm van een loopoefening.

Het eerste winning team van de stage was het team met Serge Leuko, Alessandro Albanese, Jenthe Mertens, Matthias Verreth, Djihad Bizimana, Aboubakary Koita, Leonardo Bertone, Daan Heymans, Brendan Schoonbaert, Michael Frey en Denzel Jubitana.