Go back

Geel-blauw verliest van efficiënt Standard

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vandaag op Sclessin verloren met 3-1. Selim Amallah scoorde voor de Luikenaars zowel in de eerste als in de tweede helft. Bope Bokadi maakte het derde doelpunt van de avond. Dries Wuytens redde de eer voor geel-blauw.

Lange studieronde op Sclessin. Standard zorgde na een goed kwartier pas voor het eerste gevaar. Mehdi Carcela bediende Selim Amallah in het centrum. Andreas Wiegel was bij de pinken om het gevaar te ontmantelen. Bastien probeerde het iets later vanop afstand. Naast het doel van Nordin Jackers. Onze Leeuwen reageerden via – man in vorm – Aboubakary Koita. De jonge Belg haalde als een duivel uit een doosje meteen uit op doel. Arnaud Bodart reageerde met een knappe beenveeg.

Op het half uur een merkwaardig moment. Amine Khammas krijgt, na een inschattingsfout op de rand van de zestien, de bal hoogst ongelukkig tegen de arm. Scheidsrechter Dierick kon niet anders dan een vrije trap geven aan de Luikenaars. Een koud kunstje voor Amallah. Met een streep in de winkelhaak zette hij het openingsdoelpunt op zijn naam. De reactie van onze Leeuwen kwam via Michael Frey. Zijn lob vanop zeer grote afstand werd net voor de doellijn geplukt door de Luikse doelman. Meteen het laatste gevaar voor de rust.

Geen wissels aan de rust. Beveren eiste wel meteen het balbezit op, de Luikenaars loerden op de tegenaanval. De gelijkmaker was er bijna op het uur. Frey met een harde voorzet voor doel. Koita kwam net tekort om hem binnen te duwen. Halfweg de tweede helft werd Hugo Siquet op onze linkse flank vergeten. De Luikenaar zette hard voor richting doel, Amallah devieerde ter hoogte van de eerste paal de bal in de verste hoek, 2-0 en boeken toe. Onze Leeuwen waren aangeslagen door deze opdoffer. Dit werd er niet beter op toen een kwartier voor affluiten Bope Bokadi moederziel alleen mocht inkoppen op een hoekschop van de Luikenaars. Met een buffelstoot bracht hij de score op 3-0. Onze Leeuwen gingen toch nog op zoek naar een eerreder. De ingevallen Jordan Faucher testte eerst nog de vuisten van Bodart. De daaropvolgende hoekschop was wel raak. Aan de tweede paal werd Wuytens vergeten die van dichtbij kon tegenscoren, 3-1. Standard kwam nog dicht bij een vierde doelpunt, maar Jackers en nadien de paal brachten redding. De nederlaag stond echter al even op het scorebord. Een teleurstellend resultaat tegen, laten we eerlijk zijn, een niet indrukwekkend Standard Luik.

Zaterdag ontvangen we met Zulte Waregem een rechtstreekse concurrent in de degradatiestrijd. Al hebben de West-Vlamingen zichzelf met enkele overwinningen voorlopig wel uit de zorgen gespeeld.

Opstelling Standard:
Arnaud Bodart, Noë Dusenne, Mehdi Carcela (80’ Damjan Pavlovic), Jackson Muleka (65’ Abdoul Tapsoba), Selim Amallah (80′ Edin Shamir), Merveille Bope Bokadi, Maxime Lestienne (65’ Michel-Ange Balikwisha), Nicolas Gavory (79’ Damjan Pavlovic), Nicolas Raskin, Samuel Bastien en Hugo Siquet

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Georges Mandjeck (80’ Denzel Jubitana), Leonardo Bertone, Andreas Wiegel (32’ Jenthe Mertens), Dries Wuytens, Aboubakary Koita (64’ Joe Efford), Daan Heymans (80’ Jordan Faucher), Amine Khammas (64’ Danel Sinani), Aleksandar Vukotic en Michael Frey