Go back

Welkom op de Freethiel, Sivert Heltne Nilsen!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren haalt Sivert Heltne Nilsen naar de Freethiel. De Noorse defensieve middenvelder wordt weggehaald bij IF Elfsborg, een club uit de Zweedse hoogste voetbalklasse. Hij tekent een contract op de Freethiel voor twee en een half seizoen.

Sivert Heltne Nilsen startte zijn professionele voetbalcarrière bij Hödd. In 2012 mocht hij meteen de eerste prijs achter zijn naam schrijven. Hij speelde de volledige bekerfinale, scoorde in de penaltyshootout en mocht nadien de bekeroverwinning vieren. In januari 2014 verhuisde Nilsen naar Valerenga in de Noorse hoogste klasse. Anderhalf jaar later verhuisde hij naar SK Brann, eveneens een Noorse eersteklasser. Zijn eerste buitenlandse avontuur beleefde hij vanaf juli 2018. Hij ondertekende toen een contract van vijf seizoenen bij AC Horsens, in de Deense eerste klasse. In augustus 2019 werd hij echter verkocht aan het Zweedse IF Elfsborg. Afgelopen seizoen was hij de kapitein van Elfsborg, de club behaalde een mooie tweede plaats na Malmö FF.

Waasland-Beveren is heel blij met de komst van Sivert Heltne Nilsen. Sportief directeur Roger Stilz aan het woord: “We zijn heel blij dat Sivert onze groep komt versterken. We zijn ervan overtuigd dat zijn ervaring en speelstijl ons zullen helpen om onze doelstellingen te bereiken.”

Nilsen onderging bij aankomst een negatieve coronatest en sluit meteen aan bij de groepstrainingen. Hij koos voor het nummer 16.