Go back

Leeuwen kunnen vroeg Brugs doelpunt niet uitwissen

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vanavond op de Freethiel met 0-2 verloren van landskampioen en competitieleider Club Brugge. In de eerste helft bracht Noa Lang met een vroeg doelpunt de Bruggelingen op voorsprong. Diep in blessuretijd legde de Nederlander met zijn tweede van de avond de eindscore vast.

Het eerste schot kwam van de bezoekers. Seizoensrevelatie Noa Lang trapte richting korte hoek, Nordin Jackers ging goed plat. Beveren reageerde via Michael Frey, in de armen van Simon Mignolet. Na amper elf minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong. Lang dribbelde zich een weg door de Beverse defensie en besloot snoeihard te trappen in de korte hoek, 0-1. Jackers geen verhaal. Op het half uur kon Alessandro Albanese, na goed samenspel afdrukken. Een Brugs been devieerde de bal in hoekschop. Frey zette vlak voor rust de bal met een 45°-pas blind voor doel, helaas kwamen twee Beverse spelers net te laat om op doel te trappen. Tussenstand bij de rust was 0-1.

Aan Beverse zijde geen wissels aan de rust. De thuisploeg probeerde, vanuit een goede organisatie, op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Na een kwartier spelen kon Frey die gelijkmaker ook maken, maar hij werd teruggefloten door een fout op Brandon Mechele. Brugge reageerde via Dost, die na een goede redding van Jackers over het Wase doel besloot. Hans Vanaken werd enkele minuten later in stelling gebracht, maar de poging van de ex-gouden schoen ging naast de kooi van onze nummer één. Met nog 25 minuten te gaan kon Georges Mandjeck met de bal oprukken. Niemand bij de bezoekers dat hem meteen aanviel. Op de rand van de zestien besloot de Kameroener uit te halen, centimeters naast het doel van Simon Mignolet! Aan de overzijde ging invaller Tahith Chong zijn kans met een mooie plaatsbal, Jackers reageerde alert. De thuisploeg zette in het slot nog alles op alles om alsnog een punt in de wacht te slepen, maar verder dan dreiging en halve doelkansen kwamen onze Leeuwen helaas niet meer. In het absolute slot van de wedstrijd bekroonde Noa Lang met zijn tweede treffer van de avond zijn sterke partij.

Zaterdag, over acht dagen, ontvangen we KAS Eupen in het Freethielstadion. Een wedstrijd waar het toch mogelijk moet zijn de drie punten op de Freethiel te houden.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Georges Mandjeck (76’ Andres Wiegel), Felix Bastians, Leonardo Bertone, Jordan Faucher, Alessandro Albanese (67’ Danel Sinani), Dries Wuytens, Aleksandar Vukotic, Miguel Vieira (85’ Joe Efford), Jur Schryvers (76’ Sivert Heltne Nilsen) en Michael Frey

Opstelling Club Brugge KV:
Simon Mignolet, Eduard Sobol (46’ Stefano Denswil), Odilon Kossounou, Noa Lang, Hans Vanaken (71’ Youssouph Badj), David Okereke (46’ Tahith Chong), Ruud Vormer (85’ Eder Balanta), Mats Rits, Bas Dost (71’ Charlers De Ketelaere), Brandon Mechele en Clinton Mata