Go back

Leeuwen te sterk voor Panda’s en geven rode lantaarn door!

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vanavond gewonnen van KAS Eupen. Michael Frey scoorde al na tien minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Acht finales staan er nog op het programma. Acht kansen om driepunters te pakken en enkele plaatsen op te schuiven in het klassement. Onze Leeuwen waren afgelopen zaterdag klaar om de Panda’s uit Eupen te bekampen. Door de extreme vrieskou werd echter beslist de wedstrijd af te gelasten en te verschuiven naar deze avond. De veiligheid van de spelers kon niet gegarandeerd worden op het gladde veld. Achteraf bekeken een terechte beslissing.

Onze Leeuwen trokken vanaf het eerste fluitsignaal meteen richting het Eupense doel. Na een hoekschop trapte Jordan Faucher meteen op doel, de bal week af in een nieuwe hoekschop. Een minuutje later glipte Michael Frey door de buitenspelval. Zijn gekruist schot werd onschadelijk gemaakt door Theo Defourny.

Na goed tien minuten voetballen kon Serge Leuko zich op rechts goed doorzetten. Op de achterlijn vuurde hij een voorzet richting eerste paal. Theo Defourny zat ertussen, maar bokste de bal recht in de voeten van Frey. De Zwitser twijfelde niet en bracht geel-blauw, met een plaatsbal in de hoek, op voorsprong, 1-0! Vijf minuten later ging Alessandro Albanese op wandel in de Eupense zestien, helaas tikte hij de bal net iets te ver van zijn voet om gevaarlijk te kunnen zijn. Onze Leeuwen hadden de match volledig in handen tot Leuko, na een half uur spelen, in de zestien aan de mouw ging hangen van Amara Baby. Penalty voor Eupen! Stef Peeters ging achter de bal staan voor de Oostkantonners, maar onze nummer één, Nordin Jackers ranselde met veel klasse de bal uit de benedenhoek. Twee minuten later kwamen onze Leeuwen opnieuw goed weg toen de Eupense topschutter Smail Prevljak moederziel alleen aan de tweede paal over het Beverse doel kopte. Het bleef 1-0 voor de thuisploeg!

Tijd voor onze Leeuwen om hun rug te rechten. En dat deden ze ook. Aboubakary Koita dribbelde in de zestien Defourny simpel voorbij, maar zijn poging werd in extremis van de lijn gekeerd. In de rebound kende Frey hetzelfde lot en tenslotte vloog de poging van Leonardo Bertone naast de kooi van de bezoekers. Vijf minuten later ging onze Zwiterse patron op het middenveld wederom zijn kans vanop afstand, opnieuw centimeters naast het bezoekende doel. Rusten deden we met een verdiende 1-0 voorsprong.

Geen wissels aan de rust. Eupen kwam de tweede helft wel met meer aanvallende intenties tussen de lijnen. Na vijftig minuten spelen stond Prevljak oog-in-oog met Jackers. Onze doelman won het duel en behoedde geel-blauw met bravoure van een tegentreffer! Een minuutje later stond hij weer paraat op een poging van Baby. Beveren reageerde via een kopbal van kapitein Dries Wuytens, Defourny redde met een zweefsprong. Geel-blauw controleerde de wedstrijd en loerde op de tegenaanval. Tien minuten voor affluiten waren onze Leeuwen dicht bij de 2-0. Een snel genomen vrije trap werd door de ingevallen Joe Efford hard voor doel gezet. Een andere invaller, Jeremy Cijntje, kwam een teen tekort om de match in een beslissende plooi te leggen. Het bleef bibberen tot het laatste fluitsignaal, maar onze Leeuwen gaven geen krimp meer. Een fel bevochten maar, op basis van inzet, een verdiende overwinning!

Waasland-Beveren klimt met deze overwinning naar de 17e plaats in de rangschikking en nadert tot op twee punten van Moeskroen. Komend weekend speelt geel-blauw opnieuw op de Freethiel, dit keer tegen Sporting Charleroi. In de heenronde pakten onze Leeuwen nog de volle buit tegen de Henegouwers.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Felix Bastians, Leonardo Bertone, Jordan Faucher (67’ Daan Heymans), Alessandro Albanese (82’ Joe Efford), Dries Wuytens, Sivert Heltne Nilsen, Aboubakary Koita (82’ Jeremy Cijntje), Serge Leuko, Aleksandar Vukotic en Michael Frey

Opstelling KAS Eupen:
Theo Defourny, Jordi Amat (89’ Meno Koch), Stef Peeters, Smail Prevljak, Amara Baby, Aleksandar Boljevic, Emmanuel Agbadou, Senna Miangue (68’ Julien Ngoy), Jens Cools, Steve Heris en Edo Kayembé