Go back

Geel-blauw verliest na hold-up

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben zonet op de Freethiel verloren van Beerschot. Het werd 1-2. Het zag er nochtans goed uit want na amper acht minuten bracht Daan Heymans geel-blauw al op voorsprong. Tien minuten voor rust bracht Joren Dom de stand onverwacht terug in evenwicht. De hold-up was compleet toen Rapha Holzhauser een kwartier voor affluiten de 1-2 binnenlegde.

Na de nederlaag tegen Cercle Brugge had geel-blauw maar één opdracht vandaag: op eigen veld winnen van Beerschot. Door enkele blessures, een schorsing en een coronageval moest coach Nicky Hayen opnieuw noodgedwongen schuiven in zijn opstelling. Daan Heymans, Amine Khammas, Jur Schryvers en Louis Verstraete kregen hun kans in de basis. Voor Verstraete betekende het zijn debuut of zeg maar wederoptreden bij Waasland-Beveren.

Na acht minuten spelen was het al raak voor onze Leeuwen. Een scherpe voorzet van Alessandro Albanese  werd aan de tweede paal door Daan Heymans, via de grond, in doel gekopt, 1-0! Vijf minuten later ging Albanese zelf zijn kans, Mike Vanhamel bokste in hoekshop. Die hoekschop was opnieuw gevaarlijk. Aleksandar Vukotic zag zijn kopbal over de kooi van de bezoekers vliegen. De thuisploeg bleef kansen afdwingen met onder andere Heymans en Koita in een hoofdrol. Hun pogingen vlogen telkens voorlangs het Antwerpse doel.

Uit het niets de gelijkmaker

Één keer kwamen de bezoekers in de buurt van Brent Gabriël, één keer. Het was helaas genoeg voor Joren Dom om een vrije trap van Rapha Holzhauser aan de tweede paal binnen te schuiven, 1-1. Een koude douche voor onze Leeuwen. Toch had geel-blauw altijd met een voorsprong de rust in moeten gaan toen Albanese, na een knappe pas van Heymans, alleen op doel mocht afgaan. De jonge Waal besloot op Mike Vanhamel, waardoor we gingen rusten met een 1-1 tussenstand.

Geen wissels aan de rust, wel meteen drang naar voor van de thuisploeg. Het resulteerde bij de beginfase van de tweede helft in enkele scherpe voorzetten waarop Vanhamel alert moest reageren. Ook op het schot van Aboubakary Koita, na tien minuten spelen, ging hij goed plat. Op het uur kreeg Michael Frey via een afgeweken voorzet een dot van een kans. De Zwitser was te verrast en duwde de bal ver naast het bezoekende doel. Een minuut later waren onze Leeuwen er opnieuw bij. Een voorzet van Albanese werd door Prychynenko slecht weggewerkt. Daan Heymans nam de bal meteen op de slof, een knal op de dwarsligger. Pech! Twee minuten later pakte Khammas uit met een gemeten voorzet op het hoofd van Frey. De kopbal vloog recht in de armen van Mike Vanhamel.

Opnieuw een koude douche

Het is een cliché, maar als je zelf uw kansen niet afmaakt krijg je vroeg of laat het deksel op de neus. Dat gebeurde twintig minuten voor affluiten toen Rapha Holzhauser plots oog in oog stond met Brent Gabriël. De Oostenrijker twijfelde niet en plaatste beheerst de bal in de verste hoek tegen de netten. Onze Leeuwen probeerden na het incasseren van deze ferme opdoffer alsnog op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Heymans en vooral de ingevallen Din Sula waren dicht bij een meer dan verdiend punt, maar het mocht niet baten. Het bleef 1-2. We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen en lijken er moeilijk uit te komen. Toch is de strijd nog niet gestreden! Volgende week wordt er niet gevoetbald in de Jupiler Pro League. Misschien het ideale moment om even te bezinnen en alles op alles te zetten voor de laatste vier wedstrijden tegen STVV, KV Oostende, KV Kortrijk en OH Leuven. Komaan Beveren!!!

Opstelling Waasland-Beveren:
Brent Gabriël, Leonardo Bertone, Alessandro Albanese (70’ Din Sula), Sivert Heltne Nilsen, Aboubakary Koita (79’ Jordan Faucher), Daan Heymans, Amine Khammas, Aleksandar Vukotic, Louis Verstraete (79’ Jeremy Cijntje), Jur Schryvers en Michael Frey

Opstelling Beerschot VA:
Mike Vanhamel, Denis Prychynenko, Frederic Frans, Joren Dom, Blessing Eleke (81’ David Mukuna), Rapha Holzhauser, Pierre Bourdin (22’ Yan Vorogovskiy), Tom Pietermaat (30’ Ismaila Coulibaly), Ryan Sanusi, Stipe Radic en Loris Brongno (81’ Reda Halaimia)