Go back

Waasland-Beveren wint oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem met 4-1!

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Lorenzo Vicencio

Waasland-Beveren oefende deze middag in het Freethielstadion tegen Zulte Waregem. Het werd 4-1. Daan Heymans en Michael Frey scoorden in de eerste helft. In de tweede helft kon Heymans opnieuw scoren. Din Sula bracht de score op 4-0. In de slotfase bezorgde Jean-Luc Dompé Zulte Waregem nog een eerredder. 

De eerste dreiging van de wedstrijd kwam er pas na goed een kwartier spelen. Amine Khammas bracht de bal hard voor doel, Michael Frey kon er net niet bij om het eerste doelpunt van de middag te maken. Het betekende het startsein voor de thuisploeg om gevaarlijker voor de dag te komen.

Aboubakary Koita kon na goed twintig minuten spelen vrij aanleggen richting doel, maar Bansen stond pal. De rebound werd door de mee opgerukte Aleksandar Vukotic hard over doel geknald. Een minuut later kon Heymans de score openen, maar zijn deviatie naar de verste paal was net niet hard genoeg om Bansen te verschalken. Het was uitstel van executie want twee minuten later was het wel raak voor de jonge Kempenaar. Koita legde goed terug naar Heymans die met een lage schuiver de West-Vlaamse doelman te grazen nam, 1-0. Zulte Waregem reageerde met een afstandsschot waar Nordin Jackers het knap lastig mee had. In de herneming trapte Chory hard over het Beverse doel. Koita wou het ook eens vanop afstand proberen, Bansen duwde in hoekschop.

In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelden onze Leeuwen de score. Na geharrewar in de West-Vlaamse zestien kon Frey de bal over Bansen in doel tikken. Al zat onze kapitein Dries Wuytens er misschien ook nog met een voetje tussen.

De tweede helft kwam Zulte Waregem iets beter voor de dag zonder meteen dreigend te zijn. Het eerste schot was zelfs voor geel-blauw via Jur Schryvers. Na een hoekschop nam hij de afvallende bal meteen op de slof, over het bezoekende doel. Zulte Waregem reageerde via Colassin, maar Jackers had een uitstekende voetveeg in petto op de poging van de Anderlechthuurling.

Halfweg de tweede helft vergat Frey het derde Beverse doelpunt op het scorebord te plaatsen. Oog in oog met Bansen plaatste hij de bal aan de verkeerde kant van de winkelhaak. Doeltrap en dus geen doelpunt. Die 3-0 kwam er enkele minuten later toch. Louis Verstraete stuurde Heymans diep. Onze topschutter legde af tot bij de goed gevolgde Din Sula die enkel de bal nog maar hoefde binnen te schuiven, 3-0. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 4-0. Opnieuw werd de ex-gouden stier de diepte ingestuurd. Met een knappe kopbal schudde hij een West-Vlaamse verdediger van zich af om de bal nadien in de korte hoek hard binnen te knallen, 4-0! Een mooi doelpunt! Zulte Waregem ging nog op zoek naar een eerreder en kreeg die ook via Jean-Luc Dompé. Verder dit ene doelpunt kwam Essevee niet meer. Het bleef 4-1. Een knappe, maar zeker ook verdiende overwinning van onze Leeuwen. Hopelijk kan deze bemoedigende prestatie het nodige vertrouwen geven voor onze laatste vier finales.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Leonardo Bertone, Dries Wuytens (61’ Brendan Schoonbaert), Sivert Heltne Nilsen (78’ Andreas Wiegel), Aboubakary Koita (61’ Din Sula), Daan Heymans, Amine Khammas (40’ Alessandro Albanese), Aleksandar Vukotic (78’ George Mandjeck), Louis Verstraete, Jur Schryvers (78e Joe Efford) en Michael Frey