Go back

Jonge Leeuwen overklassen Lierse Kempenzonen in eerste thuiswedstrijd

Tekst: Vik Noens - Foto: Belga Image

Onze jonge leeuwen namen het in hun eerste thuisduel van de competitie op tegen Lierse Kempenzonen. De wedstrijd startte met een minuut stilte ter nagedachtenis van het eerder deze week overleden Beveren-clubicoon Wilfried Van Moer.

De Beginfase verliep gelijkopgaand met als enige hoogtepunt een afstandsschot van Lorenzo De Geyndt dat nipt over zoefde. In de 11minuut was het meteen raak: Alessandro Albanese legde via een mooie aanvallende actie de bal panklaar voor Nathan Okumu, die beheerst binnenschoof: 1-0! Waasland-Beveren bleef de bal mooi rondtikken, met een heel bedrijvige Chincharauli die in de combinatie Albanese vlot wist te vinden. In minuut 25 zette Adama Ly een knappe actie op via de flank maar de bal werd door een Lierseverdediger in corner gewerkt, Chincharauli kopte de op maat getrapte hoekschop prachtig binnen in de verste hoek, 2-0! Nadien combineerde en controleerde W-B vlot en Lierse kon daar bijzonder weinig tegenover zetten. Op slag van rust brak De Geyndt alleen door. Lierseverdediger Kieboom trok aan de noodrem met als gevolg een terechte rode kaart. Met een man minder en een achterstand was het snel duidelijk dat de Pallieters een lastige avond zouden beleven…

De tweede helft controleerden de leeuwen vanuit een sterke organisatie. In de 53e minuut ontbond Bilal Talal zijn duivels met een prachtige actie: mooi weggedraaid en schitterend afgewerkt: 3-0! 5 minuten later was het weer prijs: Albanese snoepte de bal af van één der Kempenzonen en plaatste de bal mooi in het mandje: 4-0! Nadien volgden er talrijke doelkansen en een aantal moegestreden leeuwen werden vervangen. De verdediging van Lierse Kempenzonen leek onderhand gatenkaas want in minuut 79 mocht invaller Milan Jansegers vogelvrij de bal rustig binnen leggen. Forfaitcijfers op het bord. Even later volgde nog een hoekschop. Die werd efficiënt naar de vrijstaande Milan De Mey gegeven, die eenvoudig in de verste hoek binnenlegde. 6-0! In minuut 90 volgde nog het eerste schot tussen de palen van Lierse… Een werkloze Lathouwers zag vandaag vanop de eerste rij hoe zijn ploeggenoten efficiënt en met mooi voetbal de Pallieters weer huiswaarts stuurden richting de Kempen, waar het na deze wedstrijd nòg stiller zal zijn…

Opstelling Jonge Leeuwen:
Bill Lathouwers,  Adama Ly (73’ Elliot Cranshof), Vic Van Osselaer, Adama Traoré, Michael Davis, Saba Chincharauli, Lorenzo De Geyndt (73’ Ilias De Weerdt), Bilal Talal (64’ Milan De Mey), Nathan Okumu Monkoy (73’ Milan Jansegers), Alessandro Albanese, Dylan Van Camp (64’ Kemo Soumahoro)