Go back

Waasland-Beveren kiest in augustus voor Rode Kruis Vlaanderen op het shirt

tekst: Bart Foubert | foto: Lorenzo Vicencio

Bij Waasland-Beveren zijn we ons er van bewust dat we een belangrijke rol vervullen binnen onze gemeenschap – in Beveren en in Vlaanderen. Als voetbalclub verwachten de mensen van ons dat we de juiste beslissingen nemen en modelburgers zijn. Daarom heeft Waasland-Beveren besloten in de maand augustus samen te werken met het Rode Kruis Vlaanderen.

“Het Rode Kruis heeft ons allemaal geholpen de voorbije weken, maanden en jaren, niet alleen op clubniveau, maar in heel België. Tijdens de coronacrisis, bij de recente overstromingen en alles daartussenin, konden Beveren, Vlaanderen en België rekenen op het Rode Kruis,” aldus de Beverse CEO Antoine Gobin.

Daarom zal Waasland-Beveren zijn 3 wedstrijden in augustus afwerken met het logo van Rode Kruis Vlaanderen fier op de borst.

Met deze actie wil de club mensen aanmoedigen om zich aan te melden als bloeddonor. Om onze gemeenschap, onze buren en onze families veilig te houden, heeft het Rode Kruis 50.000 nieuwe donoren nodig.

De Pro League is er een groot voorstander van dat Belgische clubs sterke sociale actoren zijn en wil clubs nadrukkelijk stimuleren, faciliteren en ondersteunen bij het opnemen van sociaal engagement binnen de gemeenschap.

Stijn Van Bever, hoofd communicatie bij de Pro League: “Vanuit de Pro League stimuleren we onze clubs om sterke sociale actoren te zijn, partners in maatschappelijk beleid. Waasland-Beveren is al jaren zo’n sterke partner en toont met deze actie bij het begin van het seizoen nogmaals zijn engagement en maatschappelijk bewustzijn. Het is duidelijk dat de club naast sportieve ambities ook hoog inzet op de maatschappelijke objectieven. We zijn dan ook blij met deze actie en hopen dat vele clubs het voorbeeld van Waasland-Beveren volgen.”

Waasland-Beveren zal bovendien het Rode Kruis Vlaanderen helpen bij het organiseren van bloedinzamelingsacties.

CEO Antoine Gobin vervolgt: “We wilden iets terugdoen en onze rol als steunpilaar binnen onze gemeenschap opnemen. Daarom zullen we niet alleen meer bekendheid geven aan hun instelling en de nood aan bloeddonoren, maar zullen we ook bloedinzamelingsacties organiseren en willen we blijvend inzetten op het steunen van diegenen die onze hulp nodig hebben. Wij van Waasland-Beveren zijn trots om iets terug te kunnen geven aan diegenen die een verschil maken in onze gemeenschap. We vragen onze partners, onze fans en al onze medewerkers om hetzelfde te doen in hun dagelijkse leven.”

We hopen zoveel mogelijk Beverenfans terug te mogen verwelkomen op de Freethiel volgende week en danken het Rode Kruis Vlaanderen nogmaals voor hun toewijding aan onze veiligheid en hun niet aflatende inzet voor onze gezondheid en die van onze gemeenschappen.

Meer details over de precieze timing van de bloedinzamelingsacties volgen nog. We hopen dat onze supporters massaal gehoor geven aan de oproep, zodat we samen een verschil kunnen maken voor onze gemeenschap.