Go back

Leeuwen tanken vertrouwen met ruime overwinning

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag opnieuw aangeknoopt met een overwinning. En hoe! Na een aarzelende start kwam geel-blauw op voorsprong via Hoggas. Vlak voor rust verdubbelde Maderner de score. In de tweede helft kwamen onze Leeuwen nooit echt in de problemen. Meer nog: na doelpunten van Hoggas en Kablan eindigde de wedstrijd met een klinkende 0-4 overwinning!

Beide ploegen begonnen de partij met de intentie om er iets van te maken. Het spel ging vlot heen en weer, maar grote kansen vielen er de eerste 20 minuten niet te noteren. Moeskroen nam het spel stilaan in handen en voetbalde enkele halve kansen bij elkaar. Toch was het Beveren dat het eerst de netten deed trillen via Vukotic, maar de lijnrechter zag er buitenspel in. Geen voorsprong dus. Meer nog, het was de thuisploeg die bijna mocht vieren. Gelukkig voor onze Leeuwen spatte de inzet van Postolachi uiteen op de dwarsligger. Dat was blijkbaar hét sein voor geel-blauw om de match plots helemaal in handen te nemen! In de 37e minuut knutselden onze Leeuwen een knappe aanval in elkaar. Edmundsson probeerde Maderner te bereiken, maar de bal belandde uiteindelijk bij Hoggas die ijzig kalm wist te scoren: 0-1. Met een kleine voorsprong de rust in? Nee, toch niet! Maderner kon kort na het openingsdoelpunt Mandanda opnieuw te grazen nemen. Net als in de wedstrijd tegen Lommel devieerde onze imposante Oostenrijker de bal met het hoofd heerlijk voorbij de thuisdoelman in de verste hoek. Ruststand: 0-2.

Na de pauze namen onze Leeuwen het heft meteen opnieuw in handen. Mandanda moest nogmaals zijn kunnen tonen op een schot van Maderner. Moeskroen kreeg geen deftige aanval bij elkaar gevoetbald. Integendeel, het waren onze Leeuwen die opnieuw wisten te scoren. In de 66e minuut haalde Edmundsson uit met de linker. Zijn bal week af en een verraste Mandanda kon de bal niet klemmen. Hoggas stond net als in de eerste helft weer op de juiste plek en kon opnieuw scoren: 0-3. Wedstrijd gespeeld! Tussendoor liet Nordin Jackers zich nog opmerken met een spectaculaire redding met de voet. In de slotfase kon Chris Kablan de kers op de taart zetten. Hij recupereerde een bal en krulde met zijn rechter het leer vervolgens heerlijk in de winkelhaak! Na de mindere thuiswedstrijd tegen Deinze tankten onze Leeuwen opnieuw vertrouwen met deze klinkende 0-4 overwinning!

Volgende week op 4 september start voor geel-blauw het bekeravontuur met een uitwedstrijd op Dender. Bezoekende fans zijn welkom, maar er geldt wel een combiregeling. Supporters, allen op post!

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jur Schryvers (59′ Matthias Verreth), Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen, Joe Efford (77′ Jordan Faucher), Kevin Hoggas, Dries Wuytens, Daniel Maderner, Aleksandar Vukotic, Chris Kablan, Joan Simun Edmundsson (39′ Michael Davis)