Kom Covid Safe naar de Freethiel!

Wat heb je nodig om het stadion te betreden?

Zowel met een abonnement als met een ticket heb je volgende zaken nodig als je 12 jaar of ouder bent om het stadion te mogen betreden:

 • identiteitskaart
 • COVID SAFE CERTIFICAAT op papier of via de app (zie volgende vraag)
 • geldig toegangsticket / abonnement
 • mondmasker (verplicht bij aanschuiven voor de ingang en bij verplaatsing in de drankpunten)

Aan alle ingangen vragen we je aan te schuiven aan de voorziene aanschuifrijen. Mondmaskers zijn hier verplicht alsook de 1,5 meter afstand tussen bubbels!

Eerst wordt je COVID SAFE CERTIFICAAT samen met je identiteitskaart gecontroleerd. Indien de scan groen licht geeft en de beide namen overeenkomen, kan je doorschuiven naar de ingang waar je ticket of abonnement wordt gecontroleerd.

Hoe raak ik aan mijn COVID SAFE CERTIFICAAT?

Het COVID-CERTIFICAAT is essentieel om de match te mogen bijwonen. Dit certificaat krijg je als je reeds volledig gevaccineerd bent (en dit minimum 2 weken geleden is, of 4 indien je het Johnson-vaccin hebt gekregen) of indien je een PCR-test laat afnemen in een officieel testcentrum. Dit doe je ten vroegste 48u voor de match. Na 24u heb je jouw resultaat. Het heeft geen zin zonder certificaat af te zakken, want de toegang zal helaas geweigerd worden. Via onderstaande flowchart kan je snel zien of je de wedstrijd tegen Westerlo kan bijwonen.

In Beveren: https://www.medina.be/nl/locaties/beveren-waas/
In het Waasland: https://www.wpwaasland.be/covid-19-afnamecentrum

Tip! De overheid biedt je 2 gratis PCR-testen aan!

Je certificaat kan je als volgt tonen:

 • via Smartphone: de CovidSafeBE APP: Dit is de eenvoudigste én snelste manier van werken. We raden deze ten sterkste aan. Hierop zijn alle geldige certificaten zichtbaar met 1 simpele scan. De app kan je downloaden via www.covidsafe.be. Tevens vind je hier ook alle info over de werking en het gebruik van de app.
 • via internet:
  Je kan het certificaat afdrukken via mijngezondheid.be of myhealthviewer.be.
 • via de post:
  Je kan jouw certificaat laten opsturen. Hiervoor moet je bellen naar 078 78 78 50. Een telefonisch keuzemenu laat je toe de bestelling automatisch te doen. Je hebt er wel je rijksregisternummer voor nodig. Het certificaat wordt dan naar je officiële woonplaats verzonden.

Opmerking:
Antigeentesten en herstelcertificaten kunnen ook tot een COVID SAFE CERTIFICAAT leiden. Antigeentesten moeten wel steeds door een medisch geschoold persoon worden afgenomen. De antigeentesten die zelf afgenomen kunnen worden, ook wel zelftesten genoemd, komen niet in aanmerking voor een certificaat. Opgelet: herstelcertificaten zijn enkel geldig tot 180 dagen na de positieve test.

Wanneer moet ik naar het stadion komen? 

Om files tegen te gaan, wordt er gevraagd zo vroeg mogelijk naar het stadion af te zakken. Aangezien er 3 controles moeten gebeuren (identiteit + COVID SAFE CERTIFICAAT + ticket/abo-controle) kan het wel even duren voor je binnen bent. Voor het verlaten na de match zijn geen tijdsloten voorzien. Per wedstrijd worden steeds de verschillende tijdslots gecommuniceerd.

Kan ik komen eten voor de match?

Jawel! Zowel de Themacafélunch als de President’s Diner zijn terug van weggeweest! Inschrijven kan via deze link. Via de knop “inschrijven” kom je bovendien het menu te weten.

Kan ik op de plaats van mijn abonnement zitten?

Ja! Je hoeft in de tribunes niet langer in een bubbel te zitten, een stoel tussen te laten of een rij voor en achter je leeg te laten. Dat betekent dat iedereen op de plaats van zijn abonnement kan zitten. Ook de staantribune E gaat terug open.

Kan ik tickets kopen als niet-abonnee?

Met een toegelaten capaciteit tot 5000 personen, kunnen er nog tickets gekocht worden. Hier hangen echter wat voorwaarden aan vast:

 • Je koopt bij voorkeur je ticket op voorhand aan via https://beveren.tickethour.be/ .
 • Je kan je ticket ook aan het loket aankopen op de dag van de wedstrijd. Hiervoor dien je 2u voor aanvang van de match aanwezig te zijn en aan te schuiven aan de teststraat die je vindt aan elke inkom bij élke tribune.
 • Je hebt een COVID SAFE CERTIFICAAT per ticket nodig om losse tickets te kopen.
 • De nieuwe ticketprijzen van het seizoen 2021-2022 zijn van toepassing.

Moet ik nog steeds een mondmasker opzetten in het stadion?

Eens je binnen bent, mag je het mondmasker afnemen. Enkel in de horeca-punten geldt het horeca-protocol en moet je bij het verplaatsen je masker dragen. Opgelet: Roken (inclusief e-sigaret) is vanaf dit seizoen in alle stadions van 1A en 1B verboden! Er worden per tribune wel rokerszones voorzien.

Hoe kan ik drank aankopen?

Alle bars zijn geopend:

 • In A-café en C-café (voorheen Avia en Cibel) kan je drank halen en mag je aan de toog of rond een tafel je drankje consumeren. Geen tafeltje vrij? Neem dan je drinken mee naar je plaats in de tribune.
 • In de businesszalen A en C, in het Themacafé, café E en skyboxen geldt het horecaprotocol dat zegt dat je een mondmasker moet dragen bij verplaatsingen.
 • Businesszalen A en C worden 1 uur na de wedstrijd opengesteld voor alle supporters die graag nog wat langer willen nakaarten over de wedstrijd. Opgelet! Tijdens de wedstrijd kan er niet langer in de tribune van vak A, door vak B, naar vak C (en omgekeerd) gegaan worden.

Hoe kan ik mijn drankkaart opladen?

Het best laad je jouw drankkaart op via de website of de Starnet-app. Zo vermijd je de files aan de oplaadpunten. Indien dit niet lukt, kan je ook nog steeds opladen aan onze oplaadpunten in het stadion. Opgelet: deze zijn cashless en je hebt dus je bankkaart nodig om op te laden! Een uur na de wedstrijd zijn deze ook gesloten.