Go back

Finale W-B Cup in het Freethielstadion: zestien scholen uit Beveren geven het beste van zichzelf

Woensdagmiddag vond in het Freethielstadion de finale van de W-B Cup plaats. Het was reeds de derde maal dat onze Freethiel werd omgedoopt tot het decor van het grootste scholentoernooi uit Beveren. Tijdens dit tornooi, dat georganiseerd wordt voor jongens en meisjes uit de derde graad van het lager onderwijs,staat fairplay centraal. Waasland-Beveren won twee seizoenen geleden nog de Pro League+ Project Award voor beste communityproject. 

Voor aanvang van dit tornooi bezocht onze club elke Beverse school waarbij het een promofilmpje toonde (zie hieronder).

Het finaletornooi van woensdag werd voorafgegaan door de plaatselijke scholentoernooitjes in de verschillende lagere scholen van Beveren en deelgemeenten. De zestien aanwezige Beverse scholen voor het finaletornooi werden vertegenwoordigd door de winnaars van die lokale toernooien met een ploegje van veertien spelers waarvan minstens drie meisjes. Op het veld diende ook steeds minstens één meisje opgesteld te staan! De scholen werden verdeeld in vier poules van vier ploegen. Zij speelden in die poule drie wedstrijden van telkens twintig minuten. De winnaars van elke poule stootten door naar de halve finales: De Toren, Centrumschool, OLVG Melsele en De Zeppelin.

Tussen de poulefase en de halve finaleronde werd de Fairplaybeker uitgereikt door drie A-kernspelers Senne Van Dooren, Maxim Nys en Gilles Van Remoortere. Deze beker, die in onze ogen de belangrijkste trofee van de middag is, ging opnieuw naar een school uit Haasdonk, namelijk Wonderwijs!

Nadien werden de halve finales afgewerkt, gevolgd door de grote finale. Die werd gespeeld tussen GBS De Toren uit Melsele en Centrumschool uit Beveren. De Toren won de finale met 3-1 en kroonde zich tot sportieve winnaar van de W-B Cup 2017! De Toren volgt zichzelf op, want net zoals vorig jaar mochten zij de beker in de lucht steken.

Basisschool De Toren mag als winnaar van de W-B Cup Waasland-Beveren vertegenwoordigen tijdens de Schools Cup, de overkoepelende finale van de Pro League. Die vindt plaats op zaterdag 3 juni aan Den Dreef, het stadion van Oud Heverlee Leuven. Naast de 24 profclubs van de Pro League zullen er drie teams van Fedasil met minderjarige vluchtelingen uit verschillende asielcentra deelnemen. De jongens en meisjes van GBS De Toren zullen als echte profvoetballers met onze spelersbus naar Leuven gevoerd worden.

Vrije Basisschool Wonderwijs mag als winnaar van de Fairplaytrofee tijdens een nog te bepalen wedstrijd in Play-off II mee oplopen met onze spelers. Ook krijgen zij volgend seizoen het bezoek van enkele spelers van onze A-kern bij de aftrap van de W-B Cup 2018.

Volgende basisscholen tekenden present op de W-B Cup:
De Oogappel, Wonderwijs, OLVG Melsele, Sint-Martinus, GBS Kallo, Centrumschool, Droomwolk, Wegwijzer, Lindenlaanschool, De Toren, Sint-Lodewijk, De Wollewei, Sancta Maria, De Zeppelin, De Bever en De Zonnepit. Waasland-Beveren wil uitdrukkelijk alle scholen, leerkrachten, vrijwilligers, spelers en supporters bedanken voor hun medewerking en aanwezigheid. We kijken alvast uit naar de volgende editie!

Een uitgebreide fotoreportage kan u hier bekijken!