Go back

RSC Anderlecht – Waasland-Beveren (12/03): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt zondagmiddag naar het Constant Vanden Stock stadion voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. De partij tegen RSC Anderlecht wordt geleid door Christof Dierick. De aftrap wordt om 14.30 uur gegeven.

In negen ontmoetingen tussen geel-blauw en paars-wit, trokken onze Leeuwen tweemaal aan het langste eind. Nog nooit werden de punten gedeeld. W-B won de laatste twee ontmoetingen met Anderlecht. Vorig jaar werd op de Freethiel een reuzenstap gezet richting behoud toen Anderlecht met 1-0 terug naar de hoofdstad werd gestuurd. Floriano Vanzo, weet je nog? Op speeldag dertien van dit seizoen won W-B opnieuw van RSC Anderlecht. Na 22 seconden mocht Ibrahima Seck al gaan douchen, waardoor W-B zowat de hele wedstrijd met tien speelde. Na negen minuten kopte Zinho Gano echter de verdiende 1-0 binnen. Amper één minuut later stelde Lukasz Teodorczyk al gelijk, maar nog voor rust maakte Jens ” ‘t vliegerke ” Cools gelijk. Wat nadien volgde was misschien wel de grootste strijd van W-B dit seizoen. Passie, strijdkracht en de wil om te winnen dropen eraf. 2-1 was de verdiende eindstand.

W-B kon nog nooit gaan winnen in het Constant Vanden Stock stadion, maar waarom zou dat deze keer niet lukken? W-B is al een tijdje verzekerd van het behoud, maar wil nog volop knallen. Het ‘er valt niets meer te winnen’-spook dwaalt niet rond op de Freethiel. Elke speler heeft z’n eergevoel en wil de competitie op een zo hoog mogelijke positie afsluiten. De tiende plaats blijft in zicht en blijft dus het doel!

Zinho Gano is hersteld van zijn blessure en behoort weer tot de wedstrijdkern. Niels De Schutter zit zondag de eerste van zijn twee schorsingsdagen uit. Ibrahima Conté en François Marquet horen er ook niet bij. Zij hebben te veel last van hun blessures. Ook Leandro Rodriguez moet verstek geven om die reden. Kapitein Ibrahima Seck viel ook uit op training en hoort niet bij de selectie.

Selectie: Köteles, Goblet, Janssens, Camacho, Demir, Moren, Buatu, Jans, Caufriez, Borry, Michel, Cools, Boljevic, Van Remoortere, Myny, Gano, Dhondt, Langil, Ampomah, Cerigioni, Ndiaye