Go back

STVV – W-B (1/04): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Het is zover: de play-offcampagne 2016-2017 gaat van start. De eerste ontmoeting van Waasland-Beveren is die met STVV. De wedstrijd wordt morgen afgetrapt om 20.00 uur op Stayen. De scheidsrechter van dienst is Sebastien Delferière.

Geel-blauw trekt met een gezonde dosis ambitie richting Play-off II. Na een heel seizoen strijden voor een plaatsje in Play-off II, willen onze Leeuwen nu vermijden dat het een maat voor niets wordt. De verplaatsing naar Sint-Truiden is echter meteen al een stevige. W-B verloor in de reguliere competitie op Stayen met zware 4-1 cijfers. Zinho Gano zorgde voor het enige Beverse doelpunt in Limburg. Op de Freethiel wonnen onze Leeuwen echter wel de belangrijke wedstrijd, 3-1 werd het toen. Opnieuw scoorde Gano het eerste doelpunt. Jonathan Buatu Mananga en Alessandro Cerigioni verruimden de score. Die knal van Cerigioni, weet je nog?

Van de negen doelpunten die Waasland-Beveren ooit maakte tegen STVV, kwamen er vier van de voet (of hoofd) van Zinho Gano. Indrukwekkende statistiek als je’t ons vraagt. Het is opletten voor Yohan Boli aan Truiense zijde, hij kwam al driemaal tot scoren tegen W-B. In totaal waren er al vijf ontmoetingen tussen W-B en STVV. Van die vijf trok W-B drie keer aan het langste eind. De punten werden nooit eerder verdeeld. Die ontmoetingen waren in totaal goed voor negentien doelpunten. Bijna altijd spektakel dus.

Trainer Cedomir Janevski kan zaterdag niet rekenen op Niels De Schutter (schorsing), Jonathan Buatu Mananga (hersenschudding), François Marquet (trap enkel), Alessandro Cerigioni (ziek) en Nana Opoku Ampomah (adductoren).

Selectie W-B: Demir, Moren, Boljevic, Gano, Langil, Michel, Seck, Ndiaye, Conté, Goblet, Dhondt, Jans, Caufriez, Cools, Borry, Köteles, Nys, Van Dooren, Myny, Camacho, Janssens