Go back

W-B gaat met 3-0 de boot in bij RSC Anderlecht

tekst: Klaas Desimpelaere | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Geel-blauw heeft er een teleurstellende partij op zitten op het veld van Anderlecht. Onze Leeuwen verloren met 3-0 na een slappe wedstrijd. De doelpunten werden gescoord door Massimo Bruno, Lukasz Teodorczyk en Kara Mbodji.

Waasland-Beveren moest al vroeg achtervolgen na een snelle goal van Anderlecht via Massimo Bruno, 1-0. Even later toch ook een eerste kansje voor de Leeuwen maar Zinho Gano kwam net te kort op een voorzet van Steeven Langil. De wedstrijd speelde zich grotendeels af op het middenveld zonder veel dreiging aan beide kanten. Op het halfuur volgde er dan toch nog eens een noemenswaardige kans, een goede aanval van paars-wit eindigde bij Lukasz Teodorczyk. De spits kon afwerken, maar vond László Köteles op zijn weg. Even later opnieuw Anderlecht en deze keer was het wel raak, Teodorczyk schoof de bal simpel naast Köteles, 2-0. Anderlecht bleef de druk opvoeren en maakte enkele minuten later zelfs 3-0 via Kara Mbodji.

De tweede helft begon opnieuw met dreiging van Anderlecht via een gevaarlijk schot van Nicolae Stanciu, Köteles schudde een spectaculaire redding uit de mouwen. De daaropvolgende hoekschop draaide op niets uit. Een kwartier van het eind dan toch nog eens een kans voor W-B, het schot van Olivier Myny week af en ging in corner. Even later een voorzet van Langil richting de pas ingevallen Aaron Dhondt maar die besloot naast. Een overbodige tweede helft zorgde voor de eindstand die al aan de rust op het bord stond.

W-B kan zich nu opmaken voor Play-off II, na twee weken zonder partij. Geel-blauw treft Union, KV Mechelen, Standard de Liège, SK Lierse en STVV in de nacompetitie. Morgen volgt de kalender.